6 művész alkotásai

2023.08.05. 20:02

Bezárt a művésztelep, megnyitott a kiállítás Győrben

Fotó: Nagy Gábor

Az 55. Győri Nemzetközi Művésztelepen készült alkotásokat mutatja be a győri Zsinagógában szombaton délután nyílt kiállítás. 

Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Matyus Dóra, Radosza Attila, Zdenka Hušková (CZ), Kristó Róbert (RO) és Pavol Truben (SK) két hétig élvezhették az alkotás örömét a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum meghívására. 

A művésztelep zárókiállítását Tolnay Imre képzőművész, egyetemi tanár nyitotta meg. A művészeket összekötő tényezőként említette a technikai gazdagságon, a szellemi elmélyültségen túl, hogy mindannyian hoztak magukkal valamilyen saját koncepciót, őket egy ideje foglalkoztató programot és ezt vitték itt tovább, teljesítették ki és közben újabb inspirációkat is szereztek. Mindannyian a természeti vagy az épített környezet valamely szegmenséből merítettek, merítenek, hogy aztán belső szűrőjükön, egyéniségük személyes műhelyében érleljék ki a papírra, vászonra vagy éppen gipszöntvényre kerülő alkotást.

A kiállítás szeptember 17-ig tekinthető meg a győri Zsinagógában péntektől vasárnapig 10-18 óráig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában