Újrahasznosított anyagokból

2023.03.14. 09:36

Mától látható Petőfi Sándor háromméteres portréja a Mosonvármegyei Múzeum falán - Fotók, videó

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából újrahasznosított anyagokból elkészült a költő háromméteres portréja, amelyet ma helyeznek ki a Mosonvármegyei Múzeum falára.

Mészely Réka

Kocsis Angéla ötlete nyomán felnőttek és gyerekek együtt alkottak a két hét alatt. Fotó: Kerekes István

Amint arról beszámoltunk, a Kétfecske, a MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület és a Hansági Múzeum összefogásában közös alkotásra hívták a kézművesköröket, nyugdíjasklubokat, iskolai osztályokat és érdeklődőket: a Petőfi-emlékév tiszteletére elkészítették retextilből Petőfi Sándor arcképét. A közös alkotás két hete kezdődött. 

– Több mint hatvanan mintegy négyszázötven órában dolgoztunk ez alatt a két hét alatt. A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület, a Levél Barátainak Egyesülete tagjai, a szakköröseim mellett jöttek diákok a piarista és a Bolyai-iskolából, továbbá családok – számolt be a munkáról Kocsis Angéla, a Kétfecske alapítója. Az ötletgazda szerint nem volt feltétel, hogy valaki tudjon horgolni, szőni vagy kötni, a foglalkozásokon ugyanis megmutatták, mit hogyan kell készíteni. 

Két héten át több mint hatvanan dolgoztak az alkotáson. Fotó: Kerekes istván

A bolyais Vas Levente napközis foglalkozás keretében kapcsolódott be a munkába, és annyira megtetszett neki, hogy édesanyjával is ellátogatott a közös alkotásra. Horváth Adrienn, mint elmondta, szeret kézimunkázni, és jó, hogy most egy ilyen különleges akcióban is részt tudott venni. Az ötödik osztályos Pribánszki Emese is alig hiányzott a találkozókról. – Négyéves koromban ismertem meg a retextiltechnikát. Már a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület faluszőnyegén is dolgoztam – számolt be a diáklány, aki a színes alkotáson a zöld egészét meghorgolta. 

A közös munka eredményét a városlakók és a közlekedők a Mosonvármegyei Múzeum oldalán láthatják: a háromméteres alkotást éppen ma, március 14-én helyezik ki. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában