24. Art Flexum

2022.09.27. 19:34

Hatan alkottak együtt Rajkán

Sudár Éva festőművész és Kelemen Benő Benjamin képzőművész megosztva kapta a 24. Art Flexum Nemzetközi Művésztelep díját. Hat művész dolgozott együtt Rajkán a múlt héten.

Mészely Réka

Múlt héten rendezték meg a 24. Art Flexum Nemzetközi Művésztelepet Rajkán az Aranykárász Kempingben, amelyen hat művész, Kelemen Benő Benjámin, Krizbai Gergely Krizbó, Milu Milanovich Ildikó, Sárközi Anikó, Sudár Éva és Szilágyi Jéger Teréz alkottak együtt.

A művésztelepen született alkotásokat múlt szombaton délelőtt mutatták be a helyszínen. Köszöntőjében Kiss Vince polgármester azt hangsúlyozta, hogy a művészek maradandót alkotnak és értéket hagynak a vendéglátó településnek, hiszen munkáik egy része a Rajka Faluházat díszíti. A faluvezető külön értékelte, hogy olyan alkotások születtek, amelyeket a település ihletett. Felhívta a figyelmet arra a kerekasztal-beszélgetésre is, amelyet a hét folyamán szerveztek a művésztelep résztvevőivel, és ahol szintén értékes gondolatok hangzottak el. 

Szentkuti Károly, az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke köszönetet mondott a szponzoroknak: ezúttal a rajkai önkormányzat és az Aranykárász Kemping is három-három alkotással gazdagodhat, amelyek a hét folyamán születtek. Az idei alkotók közül a legtöbben már visszatérők. Annak is hagyománya van, hogy aki megnyeri a művésztelep díját, jövőre szintén meghívást kap. 

Ezúttal ezen az elismerésen Sudár Éva festőművész és Kelemen Benő Benjamin képzőművész osztozik. 

A rendezvény keretében az érdeklődők ízelítőt kaptak az alkotások születésének mikéntjéről. Kelemen Benő Benjamin képzőművész, mint elmondta, „készült” Rajkából, egyszerű motívumokból építkezett, kereste az ember és természet, az ember és víz közötti kapcsolatot, az ember helyét a környezetében. Alkotásaival érzéseket, gondolatokat szeretett volna elindítani. 

Sudár Éva festőművész, lapunk egykori munkatársa, arról beszélt, hogy otthonról is hozott alkotásokat, amiket a művésztelepen szeretett volna folytatni. Bevallása szerint hatott rá, ami itt történt, legyen szó akár az időjárás különleges játékáról. Hozzátette: olyan erős színeket is használt, amiket egyébként nem szokott. 

Kiss Vince köszönetet mondott a művészeknek, hogy ellátogattak Rajkára és itt alkottak, s mint kiemelte, jövőre is helyet adnak az Art Flexum-telepnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában