"A kaméleonkodás a legjobb az egészben"

2021.09.17. 12:43

„A kemény munka beérik” – Junior Prima díjjal ismerték el a mosonmagyaróvári születésű színészt, Rujder Vivient

A kemény munka beérik, ezt az elismerést egy ilyen állomásnak látom – emelte ki érdeklődésünkre Rujder Vivien, a mosonmagyaróvári születésű színész, akinek munkásságát Junior Prima díjjal jutalmazták.

Mészely Réka

Sok mosonmagyaróvári számára táncosként vált ismertté, gyakran színesítve a városi rendezvényeket. Balett-táncosnak készült, végül egy közeli pálya adatott számára, amelyen már fiatalon a csúcsra ért. Láthattuk őt televíziós sorozatokban, mozifilmekben, miközben a Katona József Színház egyik sokat foglalkoztatott tagja is. Rujder Vivient a színház- és filmművészeti kategóriában Junior Prima díjjal ismerték el.

Hatvankét jelöltből

A pénzjutalommal is járó kitüntetéssel azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ezúttal hat színművésznek járt a taps a szeptember 14-i díjátadón, köztük a mosonmagyaróvári származású Viviennek. A Takarékbank felkérésére 62 jelöltet állítottak idén a színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, közülük választotta ki az öttagú zsűri a díjazottakat.

Jó úton halad

– A Junior Prima díj olyan szakmai elismerés, mely jelzi, hogy jó úton haladok. A családom fontos hátországot jelent számomra, nekik köszönhetően kiegyensúlyozott az életem. Otthon már megtanultam, hogy a kemény munka beérik, ezt a kitüntetést is egy ilyen állomásnak látom – emelte ki lapunk érdeklődésére Rujder Vivien, aki már több szakmai elismerést is magáénak tudhat.

A fiatal színművésznő napjai sűrűek: beszélgetésünkkor éppen sajtófotózásra sietett, majd próbák próbát érnek, ugyanis ma premiere lesz a Katona József Színházban. A Térey János regénye alapján írt Káli halottakban láthatjuk a színpadon hét végén, miközben egy másik bemutatóra készül. Vivien azt is elárulta, hogy a nyáron egy filmet is forgattak, ám erről egyelőre nem számolt be bővebben.

Bármilyen lehet

– A színjátszásban a legjobban a kaméleonkodást szeretem. Bármilyen lehetek, szabad és kell is lennem, állandóan változnom kell, eltérő karaktereket tudok megformálni – hangsúlyozta a színésznő.

Hozzátette, nagy öröm számára, hogy a Katona József Színház társulatának tagja lehet, mely olyan, mint egy nagy család, és hogy az egykori egyetemi osztályfőnöke, Máté Gábor ma igazgatója és kollégája is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában