Hét alkotó, sok érdeklődő

2020.07.13. 15:28

Megújult győri kiállítótérben mutatkozott be az idei művésztelep – fotók

Idén 22. alkalommak gyűltek össze az alkotók az Art Flexum Művésztársaság nemzetközi művésztelepén. A júlus 5-től 12-ig tartó alkotótábornak elsőp alkalommal adott otthont Ravazd község önkormányzata. Az elkészült műveket egy zárókiállítás keretében Győrben, a Torula Művésztér megújult kiállítótermében tekinthette meg a szép számú közönség.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

A kiállítást Beke Márton, a Torula Művésztér operatív vezetője.nyitotta meg, majd Hadaricsné Balogh Krisztina, Ravazd község polgármestere méltatta a művésztábor fontosságát. A kiállított műveket, művészeket Kövesdi Mónika művészettörténész külön-külön is értékelte. Ezt követően Szentkuti Károly, az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke átadta a tábor legjobb műveinek, illetve művészeinek járó díjakat. ebben az évben holtversenyben két művész kapta az első díjat: Sudár Éva festőművész, Győrből, és Mórocz István grafikusművész, Bajról.

A Társaság díjazottjai meghívást nyertek a következő évi művésztelepre, illetve annak megnyitásához kapcsolódva önálló kiállításon mutatkozhatnak be.

A művésztábornak ebben az esztendőben hét lakója volt, közöttük a már hetedszer visszatérő Kurcsis László győri grafikusművész.

 

- Büszke vagyok rá, hogy a művészeti telep egyik alapító tagja vagyok – mondta László. – A táborban a kezdetektől több külföldi alkotó is részt vett, az évek során megfordultak itt osztrák, román, szlovák, ukrán és francia alkotók. A most készült és kiállított műveimmel egy új utat nyitok magamnak, ezek a képek pedig ennek az útnak első darabjai.

Az alkotótelep évenkénti megrendezésének fontos célja, hogy emelje a térség művészeti rangját, és kapcsolatokat létesítsen hazánk és más országok elismert művészeivel.

A kiállított művek július 12-26-ig tekinthetők meg a győri Torula Művésztérben, Győrben, a Budai út 7 szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában