Nagypénteki koncert: a hagyomány nem szakadt meg Sopronban – videó

Most a veszélyhelyzet miatt otthoni körülmények között rögzített felvételeken látható és hallható Joseph Haydn Megváltónk utolsó hét szava a keresztfán című alkotása.

Joseph Haydn Megváltónk utolsó hét szava a keresztfán című alkotása 1898 óta minden évben megszólal soproni muzsikusok előadásában. Most a veszélyhelyzet miatt otthoni körülmények között rögzített felvételeken látható és hallható a nagypénteki zenemű, s ehhez Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője fűzött húsvéti gondolatokat.

A II. világháborúig a soproni Haydn-Mozart-Beethoven Club zenészei adták elő ezt a vonósnégyest Kismartonban Joseph Haydn sírjánál a Bergkirchében, azóta pedig Sopron templomaiban él tovább ez a hagyomány. Most a rendkívüli helyzetben így folytatódik a mű útja a leghűségesebb városban.

Előadják: Kóczán-Vörös Viola, Kóczán Péter, Bódás Zsuzsanna, Korényi Ábel, Erdei Simon, Pavelka Krisztina, Korényi Eszter, Korényi Zsófia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában