Tájékoztatás

2024.07.01. 20:07

Mi történhetett? Teljesen leállt a közlekedés a Szombathely-Sopron közötti vasútvonalon

A teljes leállás vasárnap este történt. Szünetelt a vasúti forgalom Szombathely és Sopron között.

Kisalföld.hu

Fotó: Szalay Károly

A vaol.hu cikkében írták a GYSEV Zrt. tájékoztatását, melyben a közösségi oldalon jelezték a Sopron-Szombathely vasútvonalról a hírt. A vonalon teljes hosszában szünetelt a vasúti közlekedés vasárnap. Az utasokat pótlótbuszok szállították. Mi történhetett? - ennek jártak utána.

Vasárnap este 20.00 óra után a Sopron-Szombathely vonalon leállt a központi forgalomirányító (KÖFI) rendszer, emiatt a vonatközlekedés nem volt lehetséges. A Sopronból 20.08-kor induló vonat csak Győr-Moson-Sopron vármegyei Harkáig közlekedett, onnan visszatért Sopronba. Ennek a járatnak, valamint a Sopronból 21.08-kor, és 22.45-kor induló vonatnak az utasait vonatpótló autóbusz szállította el a a vasúttársaság - közölte Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Hozzátette, a Szombathely irányából a 20.00 órakor induló járat csak Acsádig közlekedett, az utasokat onnan szállította tovább a vonatpótló autóbusz. Szintén vonatpótló busszal közlekedhettek a Szombathelyről 21.00 órakor, valamint 22.37-kor induló vonatok utasai.

A hibát a műszaki szakembereknek még az éjszakai órákban sikerült elhárítani, így a hajnali üzemkezdetkor már menetrend szerint közlekedtek a járatok a Sopron-Szombathely szakaszon.

- Rendkívüli helyzetek esetén vasúttársaságunk a vonali hangos és vizuális utastájékoztató rendszerein, honlapján, közösségi médiafelületén ad tájékoztatást, emellett a jegyvizsgáló munkatársak a vonatok fedélzetén szóban tájékoztatják az utasokat - hangsúlyozta Rázó László, aki hozzátette: a vasárnap esti közlekedési problémák miatt ezúton is szeretnének elnézést kérni utasainktól!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában