Rossz az idő

2024.07.02. 12:43

Elmarad kedden a szúnyoggyérítés Győr területén

A kedvezőtlen időjárás körülmények miatt a július 2-ra, keddre tervezett légi és földi kémiai szúnyoggyérítés elmarad. A jelenlegi előrejelzések szerint július 3-án, szerdán lesz lehetőség a korábban meghirdetett gyérítési program végrehajtására - közölte a Győr-Szol.

Kisalföld.hu

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 3-án, szerdán az alkonyati órákban repülőgépről is irtják a szúnyogokat Győr teljes területén, mintegy 4.500 hektáron.
A légi beavatkozással párhuzamosan a Győr-Szol folytatta a földi kémiai gyérítést is, a melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti óráktól dolgoznak.
Július 3-án, szerdán a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:
Melegködös technológia
Likócs
Likócs ártér
Győr-Károlyháza
Dózsamajor
Győrszentiván kertváros
Győrszentiván
Ménfőcsanak
Górédűlő
Rabkert
Rába töltés 
Holt-Marcal
Marcalvárosi Kiserdő
Nádorvárosi temető
Bécsi úti kertek 
Sziget-Újváros töltés
Pinnyéd
Püspökerdő
Aranypart - Hédervári út
Újfalusi töltés – 14-es út
Sárás + Borostyán lakópark
Bácsai út - Külső Bácsai út - Bárka utca
Révfalusi töltés
Bácsa töltés
Bácsa városrészt határoló útszakaszok
ULV technológia
Gyirmót horgászfalu
Gyirmót
Marcalváros I-II
Adyváros
Sziget-Újváros
Révfalu egyetemváros
Városi parkok, játszóterek, óvodák, iskolák, közintézmények környezete Győr teljes területén

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra 30 perc.
A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.
A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában