Örökségünk

2024.06.13. 14:28

Mesebeli hetes - A Győri Értéktár új tagjait mutatták be - fotók

A Stádel-gyár és Bedécs Gyula szellemi öröksége; a Hild-technikum győri szakképzésre, építészetre, építőiparra gyakorolt hatása, műemlékvédelmi, tehetséggondozó tevékenysége; a dr. Sille István országos középiskola illemtan csapatverseny; Kossuth győri kultuszának emlékei; Baross Gábor életművei és az emlékére készített műalkotások; valamit a ménfői Ecker-villa a két éve létrehozott Győri Értéktár új tagjai.

Gyurina Zsolt

Csütörtökön a városi könyvtárban Szeles Szabolcs alpolgármester, az értéktár-bizottság vezetője úgy fogalmazott, hogy az értéktárak feladata megőrizni a magyarság értékeit az utókornak. Minden érték, amit egy helyi közösség annak tart, Győr pedig az értékek kincsestára.

 

Az eseményen díjazták az előterjesztő diákokat is, oklevéllel, állatkerti belépőjeggyel. A Győri Értéktár (amely a Dr. Kovács Pál könyvtár Herman Ottó utcai részlegében egy hónapig vándorkiállításon látható) szlogenjét is keresték, a nyertes Horváth Szilvia javaslata lett: Örökségünk a jövőért.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában