Választás 2024

2024.06.17. 14:53

Három voks döntött a választáson Győrasszonyfán

Múlt hétfőn hajnali fél háromkor derült ki végül, sok újraszámlálás után, hogy tizenhét év után új vezetője lesz Győrasszonyfának.

Gyurina Zsolt

Három szavazat döntött Győrasszonyfán a polgármester-választáson. A Fidesz–KDNP színeiben Valiczkó Mihály 113 szavazatot kapott, a független Baróthyné Farkas Krisztina 116 voksot, százalékban kifejezve 44–45 volt az arány. Valiczkó Mihály 68 éves, nyugdíjas, a megyei közgyűlésnek 18 éve tagja, vasárnap a Fidesz–KDNP listájáról újra mandá- tumot nyert. A volt polgármester több időszakban is vezetője volt a Pannonhalmi járás településének, 1985-től képviselő volt Győrasszonyfán, majd 1990-ben rövid ideig tanácselnök, illetve az első szabadon választott polgármesterként 2002-ig irányította a falut, majd 2007-től újra, összesen 29 éven át. 

– Jó érzésekkel adhatom át a települést, mert úgy érzem, hogy amit lehetett, megtettem a fejlődése érdekében – nyilatkozta lapunknak Valiczkó Mihály.

DSC_8997
Fotó: Csapó Balázs / Forrás: Kisalföld archív

 – Az elmúlt években 600 millió forint támogatást kapott az 500 lelkes falu, tehát minden lakosra több mint egymillió forint jutott. Szinte unikum a környéken, hogy egyetlen poros utunk sincs, minden le van aszfaltozva. Talán az döntött, hogy sok a beköltöző Győrasszonyfán, a fiatalokat talán nem tudtam úgy megszólítani, illetve az új lakosok nem láthatták azt a fejlődést, amin az elmúlt években keresztülment a falu. 68 éves vagyok, egy ideje már gondolkodtam azon, hogy vissza kellene vonulni, a családom is mondogatta, hogy a csúcson kellene abbahagyni. A fiam bekerült a képviselő-testületbe, ő továbbviheti az örökségemet. 

Valiczkó Mihály 113 szavazatot kapott, Baróthyné Farkas Krisztina pedig 116 voksot.

Baróthyné Farkas Krisztina másfél évvel ezelőttig dolgozott az önkormányzatnál. 
– Sejtettem hogy szoros lesz a verseny. Volt, amikor bíztam benne, hogy megnyerem, máskor lemondtam róla – felelte érdeklődésünkre. – Végül hajnali fél háromkor hívott a jegyző asszony, de mivel három szavazat volt csak a különbség, rengetegszer átszámolták. A fiatalok megmozdultak, ez döntött a javamra szerintem. Sokan szerették volna, ha pezsgőbb élet van a településen. A családom végig támogatott. Tenni szeretnék a faluért, éppen ezért a biztonság kedvéért képviselőnek is indultam. Ehelyett most polgármester leszek. 
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában