Összefogás

2024.06.12. 14:50

Futóversenyt tartottak Lövőn a jótékonyság jegyében

Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk, tartja a mondás, és ezt vallja a Lövőn élő Tischler Noémi is, aki jótékonysági futásra invitálta a település lakosait annak érdekében, hogy kezdeményezésükkel az intézményi keretek között élő, sérült emberek mindennapjait megkönnyítsék, szebbé tegyék.

Varga Henrietta

A fiatal edző és gyógypedagógus különös figyelemmel fordul a fogyatékkal élő emberek felé, ezért is érezte küldetésének, hogy segítse őket. A futóverseny ötletét az adta, hogy a közelmúltban lapunkban olvasott Balogh Benedekről, akinek a nagypapája (Balogh Sándor) 73 évesen arra vállalkozott, hogy Lövőtől egészen Brennbergbányáig (73 kilométer) gyalogol, hogy így hívja fel a figyelmet sérült embertársainkra.

Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy nemcsak önkormányzatok és cégek álltak mellé, hanem magánszemélyek is, mint Tischler Noémi. A kezdeményezést olvasva elhatározta, hogy a település egészség- és sportnapján jótékonysági futást és tombolasorsolást szervez, melynek bevételeivel támogatják azt az intézményt, amelyben Benedek él.

Futóverseny
 Futóverseny egy nemes célért – Lövőn többen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Fotó: zsidoatti

Futóverseny a jótékonyság jegyében

Tavaly rendeztük meg először a sportnapot, akkor azonban még nem jótékonysági céllal. Idén azonban szerettünk volna egy nemes ügy mellé állni, és amikor olvastam Benedek papájának a jótékonysági sétáját, nem is volt kérdés, hogy rendezvényünkkel hozzájárulunk ehhez a csodálatos kezdeményezéshez 

– osztotta meg lapunkkal a főszervező. 

Futóverseny
Fontos a bemelegítés, így a futóversenyt egy átmozgató edzés előzte meg Fotó: zsidoatti

Rendezvényünk futóversennyel kezdődött, amelynek a nevezési díjait és a tombolasorsolásból befolyt teljes bevételt ajánlottuk fel az intézménynek olyanformán, hogy olyan dolgokat vásárolunk belőle, amelyek az iskola jelzése alapján a legszükségesebbek. Az összegből fejlesztőjátékokat, szúnyoghálót, valamint tisztítószereket sikerült vásárolnunk, amelyet aztán személyesen vittem el az iskolának

 – tette hozzá. 

Futóverseny
Az iskola nevében az ajándékokat Kováriné Bujdosó Lilla, az intézmény vezetője vette át Fotó: Tischler Noémi

– Azt gondolom, nagyon jól sikerült az esemény, a résztvevőktől több pozitív visszajelzést kaptam, kifejezetten jó visszhangja volt a jótékonysági futásnak. Úgy érzem, sikerült Lövő és a környező települések apraját-nagyját megmozgatni és örömet szerezni az intézményben élő gyerekeknek. Remélem, sikerült hagyományt teremtenünk, és a következő években is megrendezhetjük a jótékonysági futóversenyt, amellyel másokon is segíthetünk – zárta a beszélgetést.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában