Diplomaosztó

2024.06.25. 14:33

Friss diplomásokat ünnepeltek Sopronban - videó, sok-sok fotó

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara tanévzáróval egybekötött diplomaosztót tartott június 25-én a Novomatic Arénában.

Varga Henrietta

Ünnepélyes keretek között, közel 1200 vendég részvételével zárta akadémiai évét a Soproni Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kara, amely a diplomaátadó rendezvénye is volt egyben. A tanévzáró hagyományosan az elnökség és a kar zászlójának bevonulásával vette kezdetét.

Diplomaosztó
A tanévzáró hagyományosan az elnökség és a kar zászlójának bevonulásával vette kezdetét Fotó: Máthé Daniella

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Pásztor Enikő, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese, aki beszédében hangsúlyozta az intézmény 125 éves történetét és a hosszú múltra visszatekintő oktatási hagyományokat. Méltatta az egyetem képzési sokszínűségét, családias légkörét, valamint a hallgatók és oktatók közötti szoros kapcsolatot.

Kiemelte a minőségi oktatás folyamatos fejlesztését, különösen a digitális tananyagok terén, valamint a nemzetközi hallgatók jelenlétét. Végezetül arra bátorította a végzősöket, hogy felelősséggel és elkötelezettséggel éljék életüket.

Diplomaosztó
Az eseményen dr. Pásztor Enikő, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese mondott köszöntőt Fotó: Máthé Daniella

Ünnepi beszédet mondott dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, aki kiemelte a közös tanulás fontosságát, az életre szóló barátságokat, és a gyorsan változó világ kihívásait. Köszönetet mondott a hallgatóknak és családjaiknak, az oktatóknak támogatásukért, kihangsúlyozva a humor és az optimizmus szerepét az oktatásban.

Diplomaosztó
dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja beszédében a humor és az optimizmus szerepét is kihangsúlyozta Fotó: Máthé Daniella

A humor és a nevetés kulcsfontosságú az életben, különösen a pedagógiában. Segít legyőzni a nehézségeket, javítja a tanulási folyamatot, és erősíti a közösségi kapcsolatokat. A nevetés könnyebbé teszi a munkát és pozitív hatással van az önértékelésre, kreativitásra és kapcsolatteremtő képességekre. A humor értékes és életmeghosszabbító tényező, amely elengedhetetlen a mindennapi munkában és a tanulásban egyaránt. Az optimizmus és a jókedv növeli a hatékonyságot és a közös élmények erejét

 - mondta. 

Végezetül egy csodálatos gondolattal bocsájtotta útjára a végzősöket: 

A Benedek értékadó, a Benedek kötelez. Ne feledjék, a hála a legszebb út, legyünk hálásak mindenért, mert minden értünk van.

A beszédeket követően számos egyetemi munkatárs és hallgató kapott elismerést kitűnő munkájáért. A végzős hallgatók fogadalomtételét követően, 279 szakember vehette át diplomáját.

Diplomaosztó
Az eseményen 279 szakember vehette át diplomáját Fotó: Máthé Daniella

Az ünnepség egyik legmeghatóbb pillanata volt - a diplomák átadásán túl - amikor a harmadéves hallgatók elénekelték búcsúdalukat, miközben a kivetítőn az elmúlt időszak életképei peregtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában