Oktatás

2024.06.28. 14:21

Doktori avatást és diplomaosztót tartottak a Soproni Egyetemen - fotók

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának diplomaosztó ünnepségét tartották pénteken, ahol az oklevelek átadása és a doktorok avatása mellett a Béres Kiválósági Ösztöndíj nyertesét is kihirdették.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

Ünnepélyes keretek között, több száz vendég részvételével zajlott a Lámfalussy Sándor Közgazdasági kar diplomaosztó és doktoravatója, amely minden évben kiemelt esemény. A rendezvény hagyományosan a doktorjelöltek, az elnökség és a kar zászlajának bevonulásával vette kezdetét.

Az eseményen köszöntőt mondott, prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, aki beszédében nem csak a hallgatók és azok szülei, nagyszülei felé fejezte ki köszönetét, hanem beszédében összefoglalta az elmúlt évek, évtizedek történéseit is.

- Harminc éve lesz jövőre, hogy néhányan megálmodtuk ezt a kart és jövőre már a 25. végzős évfolyamot bocsájtjuk útjára. Hosszú ez a történelem, de itt vagyunk és megyünk tovább - mondta. - Azt kérem Önöktől, ha évek múlva már cégvezetők lesznek, ne feledjék el azt a kart, ahol diplomájukat átvehették, támogassák, segítsék. A diploma megszerzése nagy küzdelem, igazán férfi munka volt, sokat dolgoztak érte. Szüleik elégedettek önökkel, de most jön egy következő stáció. Elindulnak a saját útjukon, önálló kihívásokat maguk elé tűzve. Ne feledjék el, hogy önök előtt áll egy másik élet is, a családi élet, amely legalább annyira legyen fontos, mint a karrierjük - zárta gondolatait.

A beszédeket követően több hallgató kapott elismerést kitűnő munkájáért, de a Béres Kiválósági Ösztöndíjat is átadták, amelyet a nyertes, Benke Norbert, Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökétől vehetett át. 

Az eseményen az eskütételeket követően kilenc doktorjelölt és száznégy felsőoktatási, alapképzési, mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgató vette át oklevelét.

Módos Máté, gazdálkodás-menedzsment szakos hallgató szintén most kapta meg diplomáját. A fiatalember kérdésünkre elmondta, hogy a képzésen rengeteg tudást és ismeretanyagot szerzett, de számára a diploma megszerzése leginkább a kitartásról szólt. Megtanította őt arra, hogy soha nem szabad feladni az álmokat és a kitűzött célokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában