Választás 2024

2024.06.20. 11:12

Átadták a megbízóleveleket Mosonmagyaróváron

A városháza dísztermében kedden délután vette át megbízólevelét Szabó Miklós leendő polgármester és a mandátumot szerző helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők.

Mészely Réka

Dr. Illés Tamás, a helyi választási bizottság elnöke kedden a városházán adta át Szabó Miklós leendő polgármesternek és képviselőnek a megbízólevelet.

Dr. Illés Tamás, a helyi választási bizottság elnöke kiemelte: Mosonmagyaróváron a választások rendben lezajlottak, a helyi választási bizottság jogerős határozataival megállapította az eredményt mind a helyi képviselő-testületi tagok, mind a polgármester, mind pedig a nemzetiségi önkormányzati képviselők tekintetében. Mosonmagyaróváron roma, szlovén és német nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak. 

A megválasztott képviselők és polgármester október elsején egy ünnepélyes eskütételt követően kezdik meg a munkát. 

– Kérem önöket, hogy ahogy az elmúlt öt évben, úgy a következő öt évben is munkájukkal segítsék Mosonmagyaróvár boldogulását, szépülését, ahogy a lakosai életének szebbé és jobbá tételét – hangsúlyozta dr. Illés Tamás. 
Elsőként Szabó Miklósnak adta át dr. Illés Tamás a polgármesteri és képviselői megbízólevelet. A következő képviselő-testületben mellette Balázs Endre, Márkus János, Iváncsics János, Staár Katalin, Szabados Tamás, Darázs Norbert, Csorba Dezső, Frauhammer Csaba és Kránitz László nyert egyéni választókerületben, a kompenzációs listáról bekerült Árvay István, Lendvai László, Ábrahám Tivadar és Takács Miklós, ők is átvehették megbízóleveleiket. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában