Hőségriasztás

2024.06.19. 07:59

A MÁV, a GYSEV és a Volánbusz is vizet oszt a várakozóknak

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-START a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak – a készlet erejéig.

Kisalföld.hu

Forrás: MW archív

Fotó: Hegedûs Márta

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság naponta 10 és 17 óra között osztja – addig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A Volánbusz a héten munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

A hőségriadó elrendelését követően június 19-e szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet naponta 10.00 és 18.00 között

A vízosztás várhatóan szombatig tart.

A közlekedési társaságok mindenkit arra kérnek, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában