Út a felsőoktatásba

2024.04.05. 16:17

Jogtudatosan – A győri Széchenyi-egyetem programsorozatán pluszpontokkal is gazdagodhattak a diákok

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara igazságszolgáltatási, igazgatási intézményekkel, civil és gazdasági szereplőkkel közösen rendezett nemrég programsorozatot középiskolások számára. A „Jogtudatosan” című projekt záróeseményét pénteken tartották.

Kisalföld.hu

Az „Út a felsőoktatásba” program keretében indult el még szeptemberben „Jogtudatosan” címmel  az az előadás sorozat, aminek a célja a jogi ismeretek bővítése és az intézmény megismertetése volt a diákokkal. A Győri Innovációs Park épületében megrendezett pénteki záróeseményen dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, dr. Smuk Péter a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, valamint Nagy Ágnes, a vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese szólt a középiskolásokhoz. 

Jogtudatosan – a fiatalokat záróesemény, versenyvizsga, és eredményhirdetés is várta a Győri Innovációs Park épületében.
Jogtudatosan – a fiatalokat záróesemény, versenyvizsga, és eredményhirdetés is várta a Győri Innovációs Park épületében.
Fotó: Csapó Balázs

– A programsorozatot azért hirdettük meg, hogy közelebb hozzuk intézményünket a középiskolás diákokhoz, azokhoz, akik éppen nagy döntés, a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés előtt állnak. A középiskolások alapvető jogi ismereteinek fejlesztését tűztük ki célul, a mindennapi életükben hasznosítható és érdeklődésükre számot tartó témakörökben. Bízom benne, hogy hamarosan, a projektben részt vevő diákokat intézményünkben üdvözölhetjük – fogalmazott dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

Nagy Ágnes, a vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese beszédében hangsúlyozta: olyan szakmai programsorozatot jelentett a diákoknak a „Jogtudatosan” projekt, amely szép pontszámokat adhat hozzá a felvételihez. Mint mondta, a vármegyei Rendőr-főkapitányság örömmel csatlakozott az intézményhez szakmai partnerként.

Dr. Smuk Péter a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja hangsúlyozta: a programmal a célunk az volt, hogy megmutassuk nem csak magunkat, hanem a jogász, és a jogi kar munkáját is.

A diákok az év folyamán szakmai előadásokon, képzésen vehettek részt, és arra is alkalmuk nyílt, hogy megismerkedjenek az egyetemmel. A rendőrség jóvoltából börtönlátogatáson járhattak, és betekintést nyerhettek a Győri Ítélőtábla intézményébe is. 

A projektzárón a fiatalok jogi kérdésekből álló tesztet is kitöltöttek. A később az intézménybe felvételizők az előadásokon való részvétellel, a kapcsolódó feladatok teljesítésével, valamint a teszt kitöltésével is felvételi pluszpontokat szerezhettek. A projekt kapcsán a intézmény korábban alkotópályázatot is hirdetett, ennek díjait is pénteken adták át. A program a Győri Innovációs Park megtekintésével zárult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában