Otthonra találtak

2024.04.05. 20:51

Fesztivál hangulatban nyílt meg a Nyugdíjas Klubok Háza Győrben - Sok-Sok fotó

Néhány hete még javában zajlott a Nyugdíjas Klubok Háza épületének felújítása Győrben. Dr. Dézsi Csaba András polgármester figyelmét a lakosság hívta fel arra, hogy eddig nem volt a nyugdíjas kluboknak olyan helye a városban, ahol rendszeresen össze tudtak jönni. Eddig drágán kellett helyiségeket bérelniük a találkozókra. A városvezetés azonban megtalálta az erre alkalmas épületet a Vásárcsarnok és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Herman Ottó utcai fiókjának közelében, az egykori Korall étterem helyén.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A felújítási munkák végeztével a Nyugdíjas Klubok Háza április 5-én megnyithatta kapuit, amit estig tartó kül- és beltéri programokkal színesítettek.

- Magyarországon elsőként teremtettük meg azt a lehetőséget, hogy a nyugdíjasoknak városi klubhelyisége legyen - emelte ki dr. Dézsi Csaba András polgármester.
Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy gondolni kell az idősebb hozzátartozóinkra. Dicsérte a kezdeményezést, ugyanis közel 100 nyugdíjas klub van Győrben, de nem mindenkinek volt saját helyisége. Ezt követően Borsi Róbert önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Nótaklubok, nyugdíjas egyesületek tagjai fakadtak dalra, zenéltek és verseltek. Szakemberek érkeztek vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérést végezni, valamint dietetikus is adott tanácsokat a látogatóknak. A mozgás sem maradt ki a programkínálatból, örömtáncolhatott a senior korosztály, valamint ülőtornán mozgathatták át végtagjaikat. 
Kulcsár Béla, Győr díszpolgára harmonikaművészi tehetségét mutatta meg. Hagen Orsolya énekművész is színpadra lépett, akit a Győri Nemzeti Színház következő évadában vendégelőadóként köszönthetünk.

A hangulatot Janicsák István és a Veresegyházi asszonykórus, valamint Fásy Ádám koncertje fokozta tovább.

( Nyugdíjas Klubok Házáról részletesen a Nyugdíjasok Magazinoldalunkon olvashatnak később.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában