Közkedvelt kétkerekű útvonal

2024.03.09. 15:57

Kerékpáros fogadóóra a győri cukrászdában - Fókuszban a Győr-Pannonhalma bringaút gondjai - fotók

Unikum, hogy országgyűlési képviselő kerékpáros fogadóórát tart, márpedig szombaton kerékpáros fogadóórát tartott Győrben Kara Ákos, a térség egyik országgyűlési képviselője. A helyszín a Győr-Pannonhalma közötti kerékpárút mellett található Toscana Cukrászda udvara volt, a fókuszban pedig a Győrből kivezető kerékpárutak legnépszerűbbje és legnagyobb forgalmú útja, az iskolai kirándulások alkalmával, külföldi turisták körében is nagyon kedvelt Győr-Pannonhalma kerékpáros út gondjai voltak.

Gyurina Zsolt

Fotó: Rákóczy Ádám

Garanciális javítás

Mint Kara Ákos kifejtette a helyszínen, a szombati fogadóóra szűk célja az volt, mivel a létesítmény még garanciális idő alatt van, lehetőség nyílik a kivitelezéssel kapcsolatos hibák kijavítására. Ezeket szerették volna számba venni. 

- Nem az első kerékpáros fogadóóra volt, amit csináltam, de nem is azt utolsó, mert nagyon jól sikerült, hatalmas volt az érdeklődés - közölte portálunknak Kara Ákos, aki maga is lelkes kerékpáros, és korábban Écsen tartott hasonló rendezvényt. - Alapvetően azoknak szólt, akik sokat kerékpároznak, de végül olyanok is szép számmal érkeztek, akik ritkán pattannak nyeregbe. A közös az volt bennük, hogy jól ismerték a kerékpárutat. Annak idején, amikor kitaláltam és megvalósítottuk a kerékpárutat, reméltük, hogy sokan fogják használni, és reményeink teljesültek. Nincsenek pontos számaim, de egy-egy kellemes hőmérsékletű, napsütéses napon bizonyára több ezren tekernek rajta. 

Nagy érdeklődés mellett 

- Nekem volt egy saját gyűjtésem a problémákról, de természetesen érdekelt és érdekel azoknak a véleménye is, akik sokat használják. Ők korábban már írásban elküldhették javaslataikat, és a fogadóórán is meghallgattam mindenkit - hangzott el az országgyűlési képviselőtől. - Az összegzés után az észrevételeket továbbítom az illetékes minisztérium felé, és bízom benne, hogy kijavítják őket. Ilyen például az útburkolatot érintő gondok, a Győr-Újbaráti bevezetőnél nem világító lámpák - közülük egy már a kezdetektől nem világít. Egyes illesztési pontokon víz és sár gyűlik össze az úton, ezeket a hibákat most lehet korrigálni. A fogadóóra jó lehetőség volt arra, hogy egyéb ötletek is felvetődhessenek. Van, ahol tervezési hibaként az út szintezése nem álltak ki az idő próbáját, így a Napóleon-emlékműnél és az autópálya mögött - utóbbinál vegyes használatú az út, mezőgazdasági gépek is megfordulnak rajta. Fontos feladat ennél a két résznél a vízelvezetés megoldása, hiszen az alépítménynek nem tesz jót, ha sokat áll vízben. Az esemény harmadik fontos elemeként jöttek nem kerékpározással összefüggő üggyel is. Mintegy 80-90 ember jött hozzám, közülük 50-60-an hoztak kerékpározással, vagy rollerrel, elektromos rollerrel kapcsolatos témákat.

További fejlesztések

Kara Ákos hangsúlyozta, hogy továbbra is sokan szeretnék, hogy ha lehetőség lesz új fejlesztésre, akkor szülessen meg a Ménfőcsanak-Tényő-Sokorópátka irányú, Bakonyba vezető kerékpárút, illetve a Győrön belül vezető kerékpárutak biztonságosabbá tételét is sokan kérték. Azt látja, hogy sokan kerékpároznak, de abban is biztos, hogy idővel még többen fognak, így a kerékpáros infrastruktúrát érdemes fejleszteni. Végezetül elhangzott, hogy fontos, hogy ez a fejlesztés nagyon sokáig jó legyen. Az észrevételeket Kara Ákos továbbra is várja akár a [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában