Jótékonysági est

2024.03.07. 12:53

Bemutatták a 12. Kantharosz Gála idei licittételeit a győri színházban

Bemutatták szerdán a 12. Kantharosz Gála licittárgyait. Hét neves pincészet és a Pannonhalmi Pálinkárium is különlegességeket ajánlott fel a jótékonysági borárverésre, amelyet április 4-én, a Győri Nemzeti Színházban tartanak. A bevételből nehézsorsú fiatalokat, tehetségeket támogatnak a szervezők. Több mint negyven pályázat érkezett be idén, az elbírálásuk már javában zajlik.

Simon Roberta

Fotó: Mekli Zoltan

A Győri Filharmonikus Zenekar elsők között állt a Kantharosz Gála mellé, játékukkal évről évre emelik az est fényét. Az együttes igazgatója Fűke Géza a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei programjuk főszereplője Orosz Zoltán harmonikaművész lesz. - A kulturális és gasztronómiai identitás része a francia bor, ahogyan a francia sanzon is. Így egyértelmű, hogy műsoruk szerves részét fogja képezni áprilisban. Emellett az idei alkalomra külön hangszereléssel is készülünk - emelte ki.

A társulat mindig egy emberként áll a jó és igaz ügyek mellé, így van ez a Kantharosz Gálával is.
Fotó: Mekli Zoltan 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagyobb térbe költözött a jótékonysági borárverés, ugyanis 11 év alatt kinőtték a Richter termet. Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója örömmel fogadta, hogy idén ők adhatnak otthont a népszerű, nívós eseménynek. - Győr kulturális zászlóshajójának hozzá kell járulnia ilyen nemes cél beteljesítéséhez - fogalmazott. 

A Kantharosz Gála az összefogás jelképe városunkban - mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester a sajtótájékoztatón. - Büszke vagyok arra, hogy a város teljes támogatását élvezi az esemény és Győr két remek kulturális intézményének, valamint civil szervezetek összefogásával valósul meg.

Szabó-Cseszneki Nikolett, a Kantharosz szervezőbizottságának tagja arról beszélt, hogy több mint 40 pályázat érkezett be hozzájuk. Ha mindenki kérését teljesítenék 65 millió forintot kellene összegyűjteniük idén. A tavalyi bevétel 23 millió forint volt, ezt szeretnék idén túlszárnyalni.

A tavalyi bevétel 23 millió forint volt a gálán , ezt szeretnék idén túlszárnyalni a szervezők. Fotó: Mekli Zoltan

Riegler Antal, a jótékonysági kezdeményezés egyik alapítója hozzátette a rendezvény főtámogatóját már megtalálták, kilétét viszont még nem fedik fel. Bejelentették, hogy az idei gála fővédnöke dr. Nagy István, agrárminiszter. Céljuk, hogy meg tudják tölteni a teátrumot, a jegyek fele már elkelt.

A sajtótájékoztatón végén előkerült egy hatalmas pohár, aminek megtöltésével a jótékonyságot és az összefogást jelképezték. 

A XII. Kantharosz Gála árverési tételeinek felajánlói:

  • Cseri Pincészet - Pannonhalmi borvidék

Pannonhalmi Legenda 2017-es már nem forgalmi évjárat,  9 Literes prémium bordói palackban, erre az alkalomra gyártott címke.

  • Elixsea - The underwater winery

Pincészetük legelső, 2017-es évjáratból 774/1 -es számú palackja, ezen kívül egy 2019-es magnumpalackos tétel és 4 palackból álló kóstoló csomag a két legsikeresebb borukkal, mellette a szárazföldön tárolt "ikertestvéreik"

  • Figula Pincészet - Balatonfüred-Csopaki borvidék

KÖVES 2016 A londoni Decanter World Wine Awards-on egyedüli száraz fehérborként 97 ponttal jutalmazott Köves 2016 házasítás, valamint egy különleges három évjáratos sorozat.

Szilénusz 2020
Olaszrizling - Furmint 2021
Erdőszéle Olaszrizling 2022

  • Gere Attila Pincészete - Villányi borvidék

A Kopar a Gere Attila Pincészet ikonikus bora, amely a ’90-es évek óta referenciapontnak számít a nagy magyar vörösborok között. Már az első évjáratától különleges státuszt élvez a Gere Pincészetnél, létrejötte pedig összefonódik Villány sikertörténetével.

2007-es évjáratú 12 literes Kopar Cuvée a felajánlás, ez az évjárat Gere Attila személyes kedvence.

  •  Götz Pincészet - Tokaji borvidék, Hercegkút 2016-os esszencia, a pincészet ritkaságszámba menő büszkesége, a pincéből, ami a világörökség része, 3 palack 2017-es édes szamorodni, 3 palack 2019-es 6 puttonyos aszú
  •   Juhász testvérek Pincészete - Egri borvidék
    1 jeroboam (3liter) palack Gesztenyés 2016 évjáratú bor a Korda házaspár által dedikálva (a dedikálásról fénykép is készült) valamint 6 palack 2019-es Juhász Végtelen a Gesztenyés és az Öreghegy legszebb területeiről
  •  Takler Pincészet - Szekszárdi borvidék

Minden 50 ÉVBEN KÉKFRANKOS 2007 750 ml, csatos fadobozban 2007 tétel névadója a világhírű marketing szakember, Alexander Brody. A bor 2014-ben a Decanter World Wine Awards nemzetközi borversenyen Aranyérmet kapott, és sok más kitüntetés is fémjelzi.

A tétel nyertese megízlelheti ezt a bort 2014-es változatában, egy 2017-e palackot is kap, és ehhez egy magnumpalackos 2017-es Grand is a felajánlás része.

  • Pannonhalmi Pálinkárium - Pannonhalma

105 éves 50 literes üveg boros ballon feltöltve 2020-as évjáratú Pannonhalmi Irsai Olivér szőlőpálinkával

A pannonhalmi borvidék évezredek óta kiváló szőlő, - és bortermő vidék. Ezért az itt készült múltbéli párlatoknak és pálinkáknak is a szőlő volt az alapja.

Barabás Attila: Egy helyi kosárfonóval fűzfavesszővel befonattam, amolyan két fülesre, mint az attikai Kantharosz ivóedény volt. Készült bele jókora egyedi parafadugó is.

Juhász Testvérek - Gesztenyés 2016 - jeroboam palack valamint 6 palack Juhász Végtelen 2019. Fotó: Kantharosz Alapítvány

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában