Kezdődhetnek a fejlesztések

2024.02.03. 16:12

Visszaköltöztek a mentők Tétre

Örömteli bejelentésre került sor szombaton a téti mentőállomásnál, mentési pontnál.

Gyurina Zsolt

Fotó: Nagy Gábor

Kara Ákos, országgyűlési képviselő mondandóját azzal kezdte, hogy két problémát is meg kellett oldaniuk ahhoz, hogy rendben működjön az állomás. Az első, hogy december végén a téti kórház fűtése elromlott, egy távfűtőcső kilyukadt, így nem volt fűtés sem az intézményben, sem a mellette található, vele összekötött mentőállomáson. Utóbbiról az ellátást át kellett ideiglenesen helyezni Győrbe. Hozzátette, hogy a szolgálatban nem volt fennakadás, egyben megköszönte a mentősök munkáját. 
A másik jó hír, hogy az eddig a magyar állam tulajdonában, a kórház kezelésében álló épület az önkormányzat tulajdonába kerül, ami megkönnyíti a fejlesztéseket.

Az eseményen Bánfi Lajos, Tét polgármestere elmondta, hogy pályázati pénzekből, és reménye szerint Kara Ákos és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselők segítségével a Magyar Falu-programból illetve önkormányzati támogatással felépülhet az új mentőgarázs és mosó körülbelül 50 millió forintból. Mivel mindkettőjük körzetét érinti a téti állomás működése, mindkettőjük választókerületében látnak el mentési feladatot, ezért Kara Ákos és Gyopáros Alpár közösen dolgoznak a fejlesztéséért. Amennyiben sikeres lesz a település pályázata, a tervek szerint hatvan négyzetméteres állomáson két mentőautó helyezhető majd el. Bánfi Lajos hangsúlyozta, hogy ennek az állomásnak a működése nem is Tét városának életbevágó, mert Győrből percek alatt ott van a mentő. Fontosabb a téti kistérség és a téti járás településeinek, mert a déli területrészt, a Rábaköz egy részét, Szerecsenyt, Gyömörét, a 83-as főút által adott újabb feladatokat, vagyis közel harmincezer embert érintő körzetet látnak el onnét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában