Leégett a tető

2024.02.03. 08:00

A ménfőcsanaki tűz után is van sajt, nincs veszélyben a boltok ellátása

Tűz ütött ki a múlt héten a Tebike Kft. ménfőcsanaki sajtüzemében, ahol az országban egyedüliként állítják elő a pálpusztait és az uniós oltalmat élvező Lajta sajtot.

Gyurina Zsolt

Fotó: Nagy Gábor

A kár felmérése még most is tart, számolt be tegnap a Kisalföldnek Pődör Viktória, a vállalkozás minőségbiztosítója. A gépek szerencsére nem sérültek meg, de például a tetőt teljesen újjá kell építeni, a termelés még hosszú ideig szünetelni fog. Hozzátette, hogy a szem- és fültanúk robbanás hangját hallották, de mint kiderült, a főépület faszerkezetes előteraszának teteje égett, erről terjedt át a tűz a közeli tujákra, a hőtől pedig leégett a villanyvezeték szigetelése, a drótok összeértek, s ez adott durranó hangot. 

– Előző nap csomagoltunk szerencsére egy nagyobb adagot, a raktárként használt hátsó épület pedig nem sérült meg, így a sajtok kiszállítása zavartalan, egyelőre nincs veszélyben a boltok ellátása – nyugtatta meg a különleges sajtok szerelmeseit Pődör Viktória. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában