Változások

2024.01.24. 13:45

Új elnök vezeti februártól a győri Audi Hungariát

Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját február 1-től Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen Konszernben 40, ezen belül Győrben eltöltött 4 és fél sikeres év után a jövőben teljes mértékben a privát életére fog koncentrálni.

Simon Roberta

Forrás: Audi Hungaria

Alfons Dintner irányításával a győri vállalat a teljes Volkswagen Konszernnek nyújtott kompetenciaorientált szolgáltatásokkal szélesítette portfólióját, tovább bővült az elektromos motorok gyártása, valamint a CUPRA márka járműgyártásba történő integrációjával pedig erősödött az Audi Hungaria versenyképessége - írta a négykarikás vállalat közleményében.

Michael Breme, aki már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez, a vállalat igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni az Audi Hungaria stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi Konszern világszintű termelési hálózatában.

Michael Breme jelenleg a Platform és Modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban, a  jövőorientált tervezésért és megvalósításáért felel. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában.

Alfons Dintner
Forrás: Audi Hungaria

Az új elnök, mérnök végzettségű,  a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen (RWTH Aachen) végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az AUDI AG Karosszéria Alváz/Struktúratervezés és Külföldi gyártótelephelyek területén. Breme 2009-től az Audi-Szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő Szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért.

Ezt követően 2016-ban az AUDI AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában az Audi márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő Audi gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme
Forrás: Audi Hungaria

Alfons Dintner 2019. október 1-től vezeti a győri vállalatot. Több nemzetközi gyártótelephelyen végzett 40 éves munkájával meghatározta az Audi- és Volkswagen Konszern sikereit. Karrierjét 1987-ben az AUDI AG központjában, Ingolstadtban kezdte meg. 1998-ban Alfons Dintner átvette az Audi TT lakkozójának és az egyedi lakkozó vezetését, majd 2001-ben az ingolstadti gyár teljes lakkozójának felelőse lett. 2007-ben váltott Brüsszelbe, ahol egyszerre vette át az Audi Brüsszel gyárvezetői és szóvivői feladatait.

2011-ben a Volkswagen de Mexico gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lett. 2014-ben nevezték ki az AUDI MÉXICO S.A. de C.V. ügyvezető igazgatójának. Ebben a pozíciójában az első mexikói Audi-gyár felépítéséért volt felelős. 2019 májusában visszatért Ingolstadtba, ahol az AUDI AG előszéria-központját vezette, majd októbertől az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját töltötte be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában