Tárlat

2024.01.10. 09:01

Segélykiáltás az értelmi sérültekért - Vándorkiállítás nyílik az életörömről Sopronban

Az életöröm mindannyiunké címmel nyílik kiállítás a kecskeméti születésű Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból Sopronban. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Lions Club Sopron szervezésében létrejött tárlat egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra.

Kisalföld.hu

Harsányi Zsuzsanna Biztonságban című alkotása.

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyanolyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek. 

A kiállítást eredetileg két segélyszervezet Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. A kiállítás január 12-én 16.00 órakor nyílik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Harsányi Zsuzsanna festőművész Kecskeméten született 1962-ben, azóta is ott él. A szegedi Tömörkény István Iparművészeti Szakközépiskola textil szakán érettségizett, ezt a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szaka, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola követte. Számos hazai és külföldi kiállításon mutatta már be alkotásait. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Pasztell Festők Egyesületének, a Kecskeméti Szent László Lions Klubnak, a Kunsági Női Borrendnek, valamint a Richard Wagner Társaságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában