Ünnepség

2024.01.22. 13:57

Megkoszorúzták a Kölcsey-szobrot a magyar kultúra napján Sopronban - fotók

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepséget a hagyományoknak megfelelően a Deák téri Kölcsey-szobornál tartották meg hétfőn.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

Az ünnepi beszédet T. Horváth József, zeneszerző és előadóművész, a Sopron Kultúrájáért-díj kitüntetettje tartotta meg. 

- Harmincöt éve annak, hogy ünnepeljük a magyar kultúra napját, amellyel arra a napra emlékezünk, amikor Kölcsey Ferenc megírta, illetve befejezte nemzetünk imádságát, a Himnuszt. A költő felülmúlta a kortársait

 - kezdett bele a a Sopron Kultúrájáért-díj kitüntetettje. 

 

- A kultúra közösséget teremt. Meg kell ismertetnünk a fiatalokkal a kultúra, az alkotóművészet minden ágát, melyek közösséget teremtenek, kulturális értékeket hoznak létre. A magyar kultúra kincsestárában naponta kell meríteni

 - mondta T. Horváth József.

A műsorban pedig közreműködtek a Soproni Petőfi Színház színészei. A megemlékezésen emlékkoszorút helyezett el a Kölcsey-szobornál Farkas Ciprián polgármester, Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, Barcza Attila országgyűlési képviselő, illetve önkormányzati képviselők és intézményvezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában