Gazdaság

2023.12.29. 06:47

Nyolcszázmillió forintból fejlesztették az iparterületet Kisbéren

Több mint nyolcszázmillió forintból fejlesztette Kisbér iparterületét a város önkormányzata - tájékoztatta a helyhatóság az MTI-t.

Kisalföld.hu

Közölték: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert uniós támogatásból több mint 8 hektár összterületű, korszerű infrastruktúrával ellátott iparterület jött létre a városban.

A Komárom-Esztergom vármegyei önkormányzat közreműködésével megvalósult fejlesztés részeként húsz parcellát alakítottak ki, amelyek mérete később igazítható lesz a hasznosítási igényekhez. Ezeket közművesítették, szilárd burkolatú utat hoztak létre, kiépítették a vízellátást, a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést, az áram- és gázhálózatot, a közvilágítást a területen.

A beruházás élénkíti a gazdaságot, ösztönzi a foglalkoztatást a településen és a térségben, a terület vonzó lehet a betelepülő vállalkozások számára - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában