kisalfold.hu videó

2023.12.06. 11:28

Havas tájra ébredt Sopron térsége is - videó, fotók

Sopron térségében is hófedte utakra, járdákra ébredtek az emberek, ami a gyönyörű látvány mellett azért okoz bosszúságot is.

Papp Fanni

Hólapátolással és sózással indult a napja Nyúl Istvánnak Kópházán.

Fotó: Papp Fanni

 A járdák letakarítását mindenütt megkezdték reggel a háztulajdonosok, ami nem kis munka árán lett tiszta és járható. A kópházi Nyúl István mintegy háromnegyed órát töltött azzal reggel, hogy eltakarítsa a friss és ropogós havat.

- Nagy meglepetésünkre reggelre mindent befedett a hó, ami szép volt, de ugyebár ez munkával is jár. A hótakarítást nem mindenki szereti, többek között én sem, de meg kell csinálni. A szembe szomszéd mondta, hogy már éjfélkor elkezdődött a havazás, úgyhogy jó pár centiméter hó megmaradt. Így még munka előtt le kellett takarítani a járdát, amit be is sóztam, hogy a későbbiekben ne fagyon le, és csússzon el valaki - mondta el Nyúl István. Hozzátette, az utak helyzete azonban kérdéses. - Kópháza belterületén már egyszer le lettek takarítva az utak, de a folyamatos havazás miatt újra és újra meg kell tenni. Ausztriában dolgozom, így jobban aggaszt, hogy a határig milyen lesz a helyzet - fűzte hozzá a kópházi lakos.

Ugyan a kópházi utak egyszer le lettek takarítva, nem sokkal később a havazás miatt csúszóssá váltak. Szerencsére a főutakon már szemmel láthatóan jobb a helyzet, és tapasztalható a folyamatos úttakarítás. 

A kisgyermekes családok között voltak, akik örültek az igazi téli időjárásnak, amit kihasználva szánkóval indultak el az iskolába, óvodába. Az utak helyzete Sopronban szépen fest, melynek takarítását és a sózását a Sopron Holding Zrt. végzi el. 

- Éjjel egy órától nyolc géppel takarítjuk a fő- és tömegközlekedési útvonalakat. A menetrend szerint ezeket követik a meredek utcák és mellékutak. Eddig körülbelül száz-százhúsz tonna sót szórtunk ki - mondta el a Sopron Holding Zrt. szóvivője. - Mindenki türelmét szeretnénk kérni, a város minden pontját letakarítjuk, de ütemesen haladunk. A kollégák folyamatosan dolgoznak, és a hótakarítást addig végzik még szükséges - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában