Szakmai verseny

2023.12.07. 18:43

Hatvanhárman versenyeztek a Karácsony Kupán a mosonmagyaróvári Glück-iskolában

Tizenkét kategóriában mérték össze tudásukat a diákok a mosonmagyaróvári Glück-iskolában a Karácsonyi Kupa keretében.

Mészely Réka

A Karácsony Kupa első helyezettjei a Glück-iskolában az ötletgazdákkal, Czakó Csabával és Kulacs Zoltánnal. Fotó: Kerekes István

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola a 16. Karácsony Kupát csütörtökön szervezte meg az iskolában. Idén négy szakágban, tizenkét kategóriában mérte össze tudását hatvanhárom diák.

A verseny megálmodói, Czakó Csaba és Kulacs Zoltán örömüket fejezték ki, hogy a tizenhatodszorra megszervezett megmérettetésnek presztízse lett. A rendezvény lehetőséget biztosít a vállalkozóknak, hogy találkozzanak a jelen tanulóival, a jövő munkavállalóival, és felmérjék tudásukat.

Az alkalomra a Glück-iskola ünnepibe „öltözött”, ahogy a diákok és oktatóik is.

– Hetek óta lelkesen készülnek a diákok a versenyre, van izgalom, ugyanakkor hazai pályán mérhetik fel tudásukat. Ez az esemény jó előválogató is a következő országos versenyeinkre – tudtuk meg Bakos Bulcsú igazgatótól és Preisinger Tibor szakmai igazgatóhelyettestől.

Az iskola oktatói elmondták, hogy ez a verseny összekovácsoló erőt jelent a diákok és felkészítőik között, a fiatalok szakmailag is fejlődnek. Sokan már kilencedikesként is kipróbálták magukat.

A versenyszámok többsége a karácsonyra épült, de újdonságként például a spanyol kultúrába is ízelítőt nyújthattak. Ennek apropója, hogy a turisztikai képzésben idéntől spanyolul is tanulnak a diákok. A Karácsony Kupához nyílt nap is kapcsolódott, a nyolcadikos diákok tekinthettek be az iskola életébe.

Ismét remekeltek a jelentkezők, amihez gratulálok

– értékelt a zsűri elnöke, Csalló Gábor, a Győr- Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térség elnöke, megjegyezve, hogy mindenki nyertes, aki nevezett a versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában