Várják az adományokat

2023.12.01. 15:23

Adventi Civil Börze Tatabányán

Advent első hetéhez érkezve egyre több a civil kezdeményezés, a nehéz sorsúak, rászorulók felé fordulás, a segítségnyújtás, az adományok gyűjtése, elosztása, hogy valóban a leginkább rászorulókhoz jusson el minden támogatás.

Kiss T. József

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi a hagyományos Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő programot. 

A hálózat 2020 óta minden évben országos adománygyűjtő kampányokat szervez, melyek teret és lehetőséget biztosítanak a civil szervezeteknek a bemutatkozásra, adventi kampányaik népszerűsítésére. 2022-ben sajátos céllal a kárpátaljai óvodák, iskolák, gyermekotthonok megsegítését szervezték meg. Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót a minap a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban (KEV CKSZK) a civil szervezet szakmai vezetője, Mecseki Melinda és munkatársa, Soós Melinda. 

Mecseki Melinda és Soós Melinda a sajtótájékoztatón. Fotó: Kiss T. József

Az idén minden vármegyében a helyi igényeket, sajátosságokat figyelembe véve van lehetőség az adománygyűjtő kampány megvalósítására. A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány, a PontMost Egyesület és a Nagycsaládosok Egyesülete Tatabánya partnereinkkel együttműködve úgy határoztak, hogy tisztálkodószereket, higiéniai termékeket, csokoládét gyűjtenek időseknek, egyedülállóknak, családoknak. Az összegyűjtött adományokat jelképesen december 17-én a megyeháza előtti téren, A Vértes Agorája által szervezett Adventi Ablaknyitogató rendezvény keretében adják át Smelc­­né Portik Ágnesnek, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények vezetőjének. 

Adventi Civil Börze – átvevőhelyek 

Az ajándékokat az alábbi helyeken és időpontokban lehet leadni: 

November 27. és december 15. között: civil központ, Kós Károly u. 2. ­ ­Hétfő–csütörtök: 8–16 óra, péntek: 8–12 óra. 

December 3., 9–12 óra között: Konzum piac. 

December 3., 16.30–18.30 között: megyeháza előtti tér. 

December 8., 16–18 óra között: Nagycsaládosok Egyesülete Tatabánya, Béla király körtér 69. 

December 10., 17–18 óra között: Puskin Művelődési Ház. 

December 14., 15–18 óra között: Gördülő Kosár Termelői és Közösségi Piac. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában