Tetőrekonstrukció, burkolatcsere

2023.10.27. 11:01

Pihenőgaléria épül a Brigetio Gyógyfürdőben

A TOP Plusz programban nyert mintegy 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Komáromi Thermálfürdő Szolgáltató Kft. A projektnek köszönhetően a helyi Brigetio Gyógyfürdő uszodaterének tetőrekonstrukciója és pihenőgaléria kialakítása, valamint burkolatcsere valósulhat meg.

Kisalföld.hu

A fejlesztés eredményeként olyan családbarát szolgáltatások jönnek létre, amelyek egész évben elérhetők lesznek, kiküszöbölve ezáltal a turisztikai szezonalitásból fakadó hátrányokat. A Brigetio Gyógyfürdő fejlesztése – többek között jelen beruházás révén – minőségibb szolgáltatási palettát és infrastruktúrát teremt és egész évben elérhető, összességében magas élményígéretű rekreációs attrakciót hoz létre. A fejlesztés a foglalkoztatotti létszámot közvetlenül nem növeli, de a munkaerő-megtartó képességet és a munkaerőpiaci versenyképességet feltétlenül erősíti. 

A projekt két részből tevődik össze. Bővítik a fürdő uszodaépületének funkcióját egy 102 négyzetméteres pihenőgaléria kialakításával. Ezzel párhuzamosan a meglévő tetőhéjazatot és annak tartószerkezetét elbontják. A főtartóváz megmarad, erre új szelemenrendszer és burkolati rendszer épül, megfelelő páratechnikai fóliákkal és hőszigeteléssel. 

Másrészt 1087 négyzetméteren burkolatcserével megújul a medencetér, mely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez. 

A projekt célja, hogy a Kom­thermal Kft. által üzemeltetett Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásainak köre és azok minősége javuljon, tovább növelve ezzel a fürdő, a város és a térség turisztikai jelentőségét. 
A Brigetio Gyógyfürdő fejlesztése egyedi természeti adottságának, a kiváló minőségű gyógyvíznek és a beruházás jelentette korszerű kapacitásoknak köszönhetően válik kiemelkedő jelentőségűvé a város és a térség gazdaság- és turizmusfejlesztési törekvései szempontjából. 

A projekt várható befejezése 2026. március 31-e. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában