Közlekedés

2023.10.23. 07:55

Kizárólag pótlóbusszal - Közelít a vágányzár a győri fővonalon

Erre az időszakra azt ígérte a MÁV-Volán csoport, hogy az eddigihez képest kétszer annyi pótlóbuszt állít szolgálatba, és az útvonalakat összehangolják az utasigényekkel.

Bella Violetta

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal a Szárliget és Biatorbágy közti szakasz felújítása miatt három héten át le lesz zárva a közlekedők elől, november 17-ig csak pótlóbuszok közlekednek. Erre az időszakra azt ígérte a MÁV-Volán csoport, hogy az eddigihez képest kétszer annyi pótlóbuszt állít szolgálatba, és az útvonalakat összehangolják az utasigényekkel.

Lapunk kérdésére a MÁV Start Zrt sajtóosztálya elárulta, hogy a felújítás kezdete előtti napi negyvenezer utas kitartott a kötöttpályás közlekedés mellett a felújítás kezdete után is: azt írták, az utazások száma, sem belső szerkezete nem változott szignifikánsan az elmúlt bő egy hónapban. Ennek alakulását a MÁV-START ugyanis folyamatosan figyelemmel kíséri, monitorozza.

Azért kérik az utazók türelmét a vasúttársaság a munkálatok idejére, hogy a felújítás végeztével nem csak kiszámíthatóbb, és környezettudatosabb lesz. de  versenyképesebb a közúti közlekedéssel szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában