EzTörténtKisalföld

2023.10.24. 12:31

Ez történt 5 és 10 éve: Halálra késelte a fiát Abdán, aknát találtak Győrben

Erről írt a Kisalföld napilap 5, 10, 20 és 25 éve.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

Erről írtunk 5 éve - Halálra késelte a fiát Abdán

Késsel tett pontot egy veszekedés végére egy idős apa Abdán: fia másnap hajnalban belehalt sérüléseibe. Az eset megdöbbentette a falut, már csak azért is, mert az elkövető a település köztiszteletben álló lakója volt. Átlagos, hatvanas-hetvenes években épült családi ház áll az Abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola és az állatorvosi rendelő közelében, amely súlyos bűncselekmény színhelye volt. A tragédiára a kerítésre erősített rózsacsokor és égő mécsesek emlékeztettek. Az egyiket az áldozat korábbi párja gyújtotta.

Erről írtunk 10 éve - Akna miatt utcákat zártak le Győrben

Két órára lezárták a győri belváros egy részét és többeket kitelepítettek, mert repeszgránátot találtak a Kossuth hídnál  „Aknát ástunk, s azt vettem észre, hogy a földből valami rozsdás áll ki. Arrébb dobtam, mert azt hittem, cső darab, és akkor láttam, hogy valami bombaféle. Utólag ijedtem meg nagyon” -így mesélte el kérdésünkre Csuka Sándor Imre, hogyan bukkant arra a robbanóeszközre, ami miatt le kellett zárni a győri belváros egy részét. Egy 76 milliméteres szovjet repeszgránát került elő a földből.

Erről írtunk 20 éve - Kórház-rekonstrukció Mosonmagyaróváron: Közel háromszázmilliós többletköltség

A Karolina Kórház rekonstrukciója 292 milliós többletköltséggel járt. A hiányzó összeget állami és önkormányzati támogatásokból, valamint be nem tervezett ingatlaneladásokból kívánják pótolni. Dr. Pap János országgyűlési képviselő állítása szerint a Karolina Kórház rekonstrukciója során a különböző pótmunkák miatt a kivitelezés már több mint 350 millió forinttal meghaladta a tervezett keretösszeget.

Forrás: Kisalföld Archív

Erről írtunk 25 éve - Novembernél előbb nem lesz gáz a vezetékben Kapuváron

A munkálatokat látva, több helyről megfogalmazódott a kérdés: vajon lesz-e gáz Kapuváron a fűtési szezonkezdetére, a hideg idő beálltára? - Nem tudok igazán válaszolni, mert ennek több feltétele van - kezdte Spiteller László - Annyit örömmel megjegyezhetek, hogy a városban a vezeték építése befejeződött, az utolsó nyomáspróbák vannak már csak hátra. Ez nem jelenti azt, hogy a településen még nem lesznek munkálatok, mert végig kell mennünk az összes utcán, s ellenőriznünk kell a szabályszerű bekötéseket, a hibákat ki kell javítanunk.

Fotó: Kisalföld Archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában