Közösségi közlekedés

2023.10.20. 11:05

A Railjetek sem száguldanak - Decemberig át kell szállniuk az utasoknak Bécsben

Az ÖBB bejelentése szerint a korábban beharangozott november közepi dátum helyett előreláthatóan december 10-ig maradnak levágva a magyar vonatok a nyugat-európai hálózatokról.

Kisalföld.hu

A Budapestről Münchenbe és a legtöbb, Salzburgba tartó járat csak Bécsig közlekedik, a tovább utazó utasoknak ott kell megvárniuk a csatlakozást. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Az ok a Budapest-Hegyeshalom közötti egyes vonal felújítási munkálata. A Budapestről Münchenbe és a legtöbb, Salzburgba tartó járat csak Bécsig közlekedik, a tovább utazó utasoknak ott kell megvárniuk a csatlakozást - közölte az ÖBB.

A MÁV a döntésre korábban azt reagálta, hogy elsősorban az osztrák államvasutak döntésein múlik, hogy az ideiglenes forgalmi rend Bécsben ne okozzon a minimálisnál nagyobb kényelmetlenséget az érintett utasoknak. Az egyes vonal felújítása legnehezebb szakaszához ér hamarosan: október 27-étől három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában