3 héten át nem járnak a vonatok

2023.10.13. 20:03

Vasút - Október 27-én indul a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása október 27-én új fázisához érkezik. Ekkortól a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Kisalföld.hu

Forrás: Képernyőkép / MÁV

A MÁV-VOLÁN-csoport az eddigihez képest kétszer annyi autóbuszt állít szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel - közölték

Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők sajnos érdemben hosszabbodhatnak.

A most még teljes útvonalon közlekedő nemzetközi járatok, valamint az érintett reggeli és esti személyvonatok sem közlekedhetnek a teljes lezárás idején. Helyettük kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat. A hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

A felújítás a 5-ös vonalat is érinti, mivel a tehervonatokat a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra terelik át, ami azzal jár, hogy ezen a vonalon sem járnak majd személyszállító vonatok. Az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják majd. 

Hozzátették, a háromhetes vonatpótlás bevezetése átmeneti és rendkívüli intézkedés, melyet követően a vasútvonalon visszaáll majd az eddig megszokott szolgáltatás és ismét járnak majd személyszállító vonatok.

A teljes vágányzár három hete alatt érvényes menetrendet október 13-tól közzétette a vasúttársaság a honlapján, a vágányzári hírek menüpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában