Ünnepség után akció

2023.09.24. 14:26

Tűzoltóautót avattak, aztán rögtön tüzet is oltottak Szilban - videó, fotók

A Szili Tűzoltó Egyesület a Magyar Falu Program támogatásával megvásárolta negyedik tűzoltóautóját. Egy 1984-es kiadású járművet cseréltek le egy Ausztriából származó ’97-es gyártmányúra, fejlesztve ezzel műszaki és tűzoltástechnikai szempontból is eszközállományukat.

Vámos Annamária

A tűzoltóautót ünnepélyes keretek között avatták fel és szentelte meg Gats Mihály plébános szombaton a Sacra Velo kerékpáros központban Szilban.

Tizenkét település tűzoltó egyesülete sorakozott fel az eseményen. A Csornáról, Bősárkányból, Szanyból, Pápócról, Eneséről, Bogyoszlóról, Szilból, valamint utóbbi szlovák testvértelepüléséről Jókáról érkező csapatok saját fecskendős autóval rendelkeznek, illetve érkeztek Magyarkeresztúrról, Páliból Vágról, Szilsárkányból egyesületek képviselői.

A rendezvény meghívott vendégei voltak Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, Németh Péter Szil polgármestere, Galumba Lajos tűzoltó alezredes, a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Hernádi Zsolt tűzoltó százados, vármegyénk Katasztrófavédelmi Igazgatóságának képviselője, Kiss László tűzoltó alezredes, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Major Márk és Vajda István parancsnokok.

A település korábbi, az eseményen megjelent polgármestereit, Szalay Lászlót és Lengyel Oszkárnét is köszöntötték.

Egy egész utcát zártak le Szilban, ugyanis az ünnepség után egy a tűzoltó csapatok közti barátságos technikai, ügyességi versenyre került sor. A hat tűzoltóból álló rajoknak 15 perc állt a rendelkezésére a versenyen, amelyen 8 férfi, 3 női, 1 ifjúsági és 1 gyerek gárda indult.

A körversenyen tűzoltó autóval kellett eljutniuk egyik állomásról a másikra, és közben különböző akadály pályákon túljutni, szakmai tudásukról tanúbizonyságot tenni és erőnléti feladatokat elvégezni.

Kézi fűrésszel vágták a fát a versenyzők, tömlő-tekéztek, mentőkötelet szedtek, tálcán lobogó tüzet oltottak. Versenyszám volt az osztott sugárszerelés, majd célba lövés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában