Két pályázat érkezett

2023.09.21. 14:13

Szalayné Galambosi Tímea maradt a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója

Az intézmény eddigi igazgatója maradt a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője. Szalayné Galambosi Tímea újabb öt évre kapott bizalmat és ezzel a negyedik ciklusát kezdheti meg a központ élén.

Cs. Kovács Attila

Szalayné Galambosi Tímea a negyedik ciklusát kezdi meg az intézmény élén. Fotó: Cs. Kovács Attila

Újabb öt éven át Szalayné Galambosi Tímea lesz az igazgatója a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtárnak. Erről a város képviselő-testülete a csütörtöki ülésén döntött. Az igazgatónő így a negyedik ciklusát kezdheti meg a három egységet magába foglaló intézmény élén. Először 2008-ban kapott bizalmat. 

A művelődési központ igazgatói pályázatát azért kellett kiírni, mert Szalayné Galambosi Tímea megbízatása október végén lejár. A kiírásra rajta kívül még egy jelentkező volt, aki azonban nem felelt meg a feltételeknek, nem rendelkezett szakmai gyakorlattal, így pályázata érvénytelen lett. Szalaynét egyhangúlag választotta meg a képviselő-testület. Az ülésen elhangzott, mind a három tagú önkormányzati bizottság, mind Nemzet Művelődési Intézet vármegyei igazgatójának szakmai véleménye is támogatta Szalayné Galambosi Tímea újbóli kinevezését. 

Az ülés napirendjén szerepelt a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a hivatásos tűzoltóparancsnokság beszámolója is. Kiss László alezredes, kirendeltség vezető adott tájékoztatást munkájukról. Kiemelte: kirendeltségük 53 településen lát el hatósági, szakhatósági feladatokat és 70 településen hajt végre elsődleges tűzoltósági és műszaki mentési feladatokat. Beavatkozásaik között emelkedett a műszaki mentések száma. Ezt a rendkívüli időjárásnak tudják, hiszen az extrém idő sok feladatot ad számukra. Kiss László felhívta a figyelmet: területükön két járási mentőcsoport működik, a Rábaköz és a Hanság. Az alezredes elmondta, hogy a Rábaköz csoport legaktívabb tagja a csornai önkéntes tűzoltó egyesület, mely az alapvető vízkár elhárítási minősítésen kívül viharkár elhárítási minősítéssel is rendelkezik. A kirendeltségvezető hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltókkal való együttműködés nagyon fontos. Jelenleg huszonnyolc önkéntes egyesülettel van együttműködési megállapodásuk. Kilenc szervezettel a legmagasabb szintű megállapodást írták alá. Köztük van a csornai is. Ők megfelelően képzettek, megfelelő az eszközállományuk is és a folyamatos felügyelet mellett képesek az előrelépésre. A csornai önkéntesek 2022-ben tizenegy vonulást teljesítettek és hétszer avatkoztak be egy-egy esemény során. 

Arról is döntött a képviselő-testület, hogy újabb irodahelyiséget ad bérbe a városüzemeltetést végző Vilmos Park kft.-nek. A cég székhelyét a Szent István térre helyezte át, ahol a volt pártok házában használ irodákat. Feladatik ellátásához kérték, hogy irattár céljára egy újabbat vehessenek igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában