EzTörténtKisalföld

2023.09.22. 13:50

Erről írtunk: emlékmúzeum Nagycenken, faanyag exportra, Rábakecöl ügyei

Erről írt a Kisalföld szeptember 22-én 50,40 és 30 éve.

Kisalföld.hu

50 éve - Széchenyi emlékmúzeum Nagycenken

Felavatták a Széchenyi Emlékmúzeumot Nagycenken, a felújított kastélyban. Ott voltak a Széchenyi család tagjai, az ország, a megye és a párt vezetői, köztük dr. Csanádi György közlekedési és postaügyi miniszter. "Országos összefogás eredménye a múzeum"-hangsúlyozta Lombos Ferenc, a megyei tanács elnöke.

40 éve - Faanyag exportra

A Kisalföldi Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság mosonmagyaróvári erdészetének vasúti rakodójában negyedévenként mintegy 2500 tonna faanyagot raknak vagonokba. Ennek 50 százaléka tőkésexportra megy, a másik felét a hazai feldolgozó vállalatoknak értékesítik és továbbítják. 

30 éve - Rábakecöl ügyei

Testületi ülést tartottak a rábakecöli képviselők, melyen a szociális és ellátási törvényről adtak tájékoztatót, helyi rendeletet alkottak, valamint elbírálták a szociális segélyért benyújtott kérelmeket. Befejeződött a járdaépítés 1400 méteren, ami egymillió forintba került. Napokon belül befejeződik a gáz bevezetése. Minden intézményben gázfűtésről gondoskodott az önkormányzat. Négy tanteremmel bővült az iskola, az építési munkák a befejezéshez közelednek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában