Életet az éveknek

2023.08.20. 08:40

Gazdag programkínálat jellemzi az idei évet Győrben

Az „Életet az éveknek” országos nyugdíjasszövetség megyei klubtanácsa 2023-ban is gazdag programtervvel indult az évnek. A működés sikeressége a hagyományokon és az alulról történő építkezésen alapul. Változatos és színvonalas programokat sikerült szervezni a klubok tagjainak, mindenki megtalálhatta a kedvére való hasznos elfoglaltságokat.

Mohay Gábor

A humorfesztiválon szem nem maradt szárazon a kacagástól.

A klubvezetői tanácskozásokat negyedévente tartják, az adott település polgármestere minden alkalommal megtiszteli jelenlétével az összejövetelt. Az év Nyárligeten kezdődött, majd tavasszal Gyarmat következett, az ősszel Kisfalud a helyszín, majd évzárás Győrben. 

A tapasztalatokon alapuló továbbképzéseket, tapasztalatcseréket, csapatépítést kirándulással összekötve szervezik. Folytatódtak az éves előadás-­sorozatok, melyek tovább bővítették a programokat megyei és kistérségi szinten egyaránt. A fertőrákosi Barlangszínházban két, Fertődön pedig egy alkalommal több mint kétszáz klubtag élvezhette a csodálatos dallamokat. Fergeteges hangulatban zajlott a farsangzáró délután, kártya- és tekeverseny (utóbbi Petőházán és Mosonszolnokon is), Csáfordjánosfán tőzikézés színesítette a programokat. Vidám hangulattal jellemezhető az áprilisi tizenharmadik nyugdíjasolimpia, Bábolnán vers- és prózamondó viadalon, Agyagosszergényben szavalóversenyen vehettek részt az arra érdemesek, a Petőfi-év jegyében rendezett országos találkozón négyen képviselték a vármegyét. A „Budapest 150 éves” országos vetélkedőn első helyezést ért el a Nyugat Kapuja néven induló öttagú vármegyei együttes, ezzel kialakulóban egy kapcsolat a főváros XIII. kerü­letével. 

A „Budapest 150 éves” országos vetélkedőn első helyet szerzett Nyugat Kapuja csapat.

Babóton sakkasztalhoz ülhettek a résztvevők, Csorna a Táncoló Lábak Fesztivál helyszíne volt. Fergeteges sikerrel zárult a levéli humorfesztivál, Kapuváron az amatőr kézművesek és a nótakedvelők adtak találkozót egymásnak. Mosonszolnokon regionális sportversenyt, Csornán kulturális seregszemlét rendeztek, képviselőik nem mulasztották el a részvételt a Bükön rendezett aratóünnepen sem. A rendezvények szeptembertől a megszokott mederben folytatódnak, ezek közül kiemelkedik a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület ötvenéves jubileumi ünnepsége. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában