Ez történt

2023.08.25. 17:34

Erről írtunk 20, 40, 50 éve - Találkozó, nyaralás és ünnep Győr-Moson-Sopronban

Erről írt a Kisalföld augusztus 25-én 20, 40 és 50 évvel ezelőtt.

Kisalföld.hu

50 éve - Baráti találkozó

Bensőséges, elvtársias baráti, három napos találkozó kezdődött Rajkán. A munkásőrség vendégeként a pozsonyi járási Népi Milícia ötventagú küldöttsége érkezett hazánkba. Fogadásukra megjelent Jordán József, az MSZMP mosonmagyaróvári járási Pártbizottság titkára, a megyei munkásőrparancsnok és a mosonmagyaróvári városi és járási munkásőrség parancsnoka. Kelemen Lajos meleg szavakkal köszöntötte a küldöttséget. Beszélt a munkásőrök céljairól, feladatairól és a termelésben kifejtett odaadó munkájukról. 

40 éve - Nyaraló gyerekek

Beledi és rábakecöli pajtások nyaralnak Vonyarcvashegyen, a csornai járás ifjúsági táborában. Egy hetet töltöttek a gyerekek a Balaton partján, a táborvezető pedagógus Horváth Zsuzsa volt. 

20 éve - Templomi ünnep

Zsúfolásig megtelt templomukban ünnepelték az agyagosszergényiek katolikus egyházközségük megalakulásának 225. évfordulóját. Ebből a község lakói számára jeles alkalomból Nagyvárad püspöke, Tempfli József celebrálta a szentmisét. „Ha a végek nem állják meg a helyüket, akkor a nagyvárosok is elesnek” - vélekedett a nagyváradi megyés püspök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában