Innovatív, problémamegoldó

2023.08.22. 19:00

Dobogós a Soproni Egyetem hallgatója a Kárpát-medencében meghirdetett környezetvédelmi versenyen

A Közös Jövőnk Környezetvédelmi Versenyt azzal a szándékkal hozták létre dr. Áder János, a Kék Bolygó Alapítvány elnöke fővédnökségével, hogy a közoktatásban kevésbé jelen lévő témát, a környezetvédelmet közelebb hozzák a fiatalokhoz.

Kisalföld.hu

 A Kárpát-medencében meghirdetett megmérettetésre három korosztályból, a felsőfokú képzésen részt vevők, az általános iskolások és a középiskolások jelentkezését várták. 

A felsőfokú képzésen részt vevők korcsoportjában indult a Soproni Egyetem hallgatója, Végh Péter, aki a nyolc döntős közül végül második helyezést ért el. 

A versenyen kijelölt témakörben igyekeztek a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölelni és több oldalról megközelíteni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a résztvevőket. 

Az előző évekhez hasonlóan a verseny három fordulóból állt, melynek központi részét egy adott környezetvédelmi problémával kapcsolatos pályamunka elkészítése és előadása adta. A fordulókban ezenkívül kisebb-nagyobb feladatokat is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. Így a résztvevőket izgalmas és élményszerű módon vonták be a környezetvédelem témakörébe, hogy a tapasztalatokkal felvértezve képviselhessék gondolataikat, véleményüket a kortársak felé. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában