Szemléletformálás

2023.08.27. 12:25

Családi délután a természetben - Bemutatkoztak a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrei Sarródon - fotók

Első alkalommal rendezte meg a Fertő-Hanság Nemzeti Park szemléletformáló családi délutánját szombaton.

Varga Henrietta

Pillanatkép a Fertő-Hanság Nemzeti Park szemléletformáló családi napjáról. Fotók: Szalay Károly

  • A színpadon néptánc, bábszínházi előadás szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, a nemzeti park munkatársainak köszönhetően pedig ismeretterjesztő foglalkozások, valamint népi játszótér, tombola és bivalygulyás-kóstoló várta az érdeklődőket.
  • A résztvevők azt is megismerhették mivel foglalkoznak a nemzeti park munkatársai, de a mezőgazdaságigép-kiállítás, gazdálkodástörténeti tárlat, traktortúra, a termelői kiállítás és vásár is vonzó volt a látogatók körében.

- 2016-ban indult egy KEHOP pályázatunk, amely a Fertő-parti gyeptelepek rekonstrukciójára és továbbfejlesztésére irányult. Lényege, hogy a Fertő-parton az elvadult, befásodott területeket, legelőket, gyepeket visszaadjuk a természetnek, az ott élő őshonos állatoknak, madaraknak, békáknak, gyíkoknak, szitakötőknek - mondta Kulcsárné Roth Matthaea a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója. - Ennek a pályázatnak a része a szemléletformálás is, amely több állomásból áll. Az elsőt júniusban rendeztük, az a szakmabelieknek, kollégáknak szólt és a mai az első olyan rendezvényünk ebben a témában, amellyel a lakosságot szólítottuk meg - tette hozzá.

- Alapvető célja a szemléletformálás, a környezettudatosabb magatartás, viselkedés elsajátítása. Az egész rendezvény a természetes anyagokra épült, olyan eszközöket, játékokat mutattunk be, amelyek a természetben léteznek vagy működnek. A környezettudatos szemléletformálás gyakorlatilag az összes lehetséges színtéren előjött. Bemutattuk a kiskertek környezettudatos gondozását, elhoztuk a Liba Labort, amely a környezettudatos hulladékgyűjtésre épül és a látogatók találkozhattak a Rákosi-vipera standdal is. A gyerekek készíthettek denevér,- és madárodút, ahogy kvíz és játékos foglalkozás is várta őket - zárta a beszélgetést.

Molnárné Sánta Margit már többször járt családjával a Lászlómajorban. Elmondta, hogy unokáikat a természetközeli életre szeretnék nevelni, fontosnak tartják a fenntartható életet, a természettel való együttélést és azt, hogy a gyerekek is megismerjék az őshonos állatokat. Unokája hozzátette, hogy nagyon tetszik neki, amit eddig látott, de a madárodú készítést élvezte a legjobban.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában