Gyógypedagógia

2023.06.24. 11:57

Beszélgetni ült le a szakma Sopronban

Szakmai rendezvényt tartottak a soproni Benedek Elek Pedagógiai Karon, hogy eszmecserére összehozzák a gyógypedagógia területén dolgozókat.

Varga Henrietta

Megvitatták szakmájuk jelenét, jövőjét – A közös beszélgetést dr. Závoti Józsefné, dr. Varga László dékán és dr. habil. Perlusz Andrea kezdeményezte. Fotó: Máthé Daniella

SopronZáróülést tartottak a Benedek Elek Pedagógiai Karon tegnap. A rendezvényen a köztestületi tagok, a gyógypedagógiát ok­tatók és gyógypedagógusok mellett az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottság Gyógypedagógiai Albizottságának elnöke, dr. habil. Perlusz Andrea is részt vett. 

A Benedek Elek-karon 2018-ban indult el a gyógypedagógus-képzés, melynek működtetésében és a képzési program összeállításában részt vett dr. Závoti Józsefné leköszönő szakfelelős, az ülés szervezője. 

– A rendezvény ötletét az adta, hogy mi, gyógypedagógusok is szeretjük időközönként megvitatni azokat a nehézségeket vagy fejlődéseket, amelyek az összes olyan karra érvényesek, ahol gyógypedagógus-képzés van – kezdte. – Két évvel ezelőtt alakult meg az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottságon belül a Gyógypedagógiai Albizottság, és úgy gondoltuk, a bizottság segítségével folytatjuk azt a hagyományt, amelyben a gyógypedagógus-képző intézmények a szakmai barátságokat és a tudományos kapcsolatokat erősítik, és megvitatják a gyógy­pedagógia jelenét, jövőjét – tette hozzá. 

– A gyógypedagógiai szak­­ra jelentkezők száma évről évre növekszik, ami fokmérője annak, hogy milyen állapotban van a társadalom. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket megbeszélhessük és a gyógypedagógia területén tevékenykedő szakembereket összehozzuk – mondta el dr. habil. Perlusz Andrea elnök asszony. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában