Igyekszik a lakosság

2023.06.30. 18:25

A mérlegelés hírére megrohanták a hulladékudvarokat Győr-Moson-Sopronban

Július 1-jétől országos hulladékkezelést végez a Mol-társasághoz tartozó Mohu. Megváltozik a rendszer: innentől fajtánként kell lemérni a hulladékot egy mérlegen, úgy hogy a pakolás csak kézzel lehetséges. Ezután a mérlegről le kell venni, félretenni, másikat lemérni, visszapakolni és végül a megfelelő konténerbe kell elhelyezni a hulladékot.

Bella Violetta

Ahogyan azt megírtuk online felületünkön országszerte változik a hulladékgazdálkodás, a hulladékudvarokat érinti a legnagyobb változás, hiszen hamarosan fajtánként kell mérni a bevitt szemetet. 

Országosan elsejével változik az eddigi rend, vármegyénkben július 3-án áll át a hulladékudvar az új működésre. Bizalmatlanság, vagy sem, a lakosság úgy gondolta megelőzi a határidőt és inkább mielőbb célbajuttatja lomját, törmelékét és egyéb szemetét.

Fotó: Szalay Károly

A győri Pápai úti hulladékudvarnál 200 méter hosszú sor sem volt ritka már csütörtökön sem, a tíz órai nyitást követően negyed órával már a lapunk által megkérdezettek harmincadikként álltak be a sorba péntek délelőtt. Egyszerre két autó állhat benn a területen. Sopronból, a Pozsonyi úti hulladéklerakó helyről is hasonló állapotokról, rengeteg várakozóról számoltak be olvasóink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában