Megújulhat az otthonuk a támogatásból

2023.06.27. 12:39

A Jóakarat segített - A pázmándfalui családapa egyedüli neveli lányait, akiknek jobb életkörülményeket biztosítana

A temetkezési vállalkozónál sírásóként minimálbért kap, a lányainak jobb életkörülményeket szeretne a pázmánd­falui férfi, de ezt önerőből nem tudja megvalósítani.

Gyurina Zsolt

Bán Kálmán egyedül neveli 7 és 9 éves lányait. Fotó: Gy. Zs.

A 47 éves Bán Kálmán Békéscsabán szüle­tett, most Páz­­mándfalun él két (hét- és ki­lencéves) kislányával, akiket két és fél éve egyedül nevel, mivel élettársa, gyermekei édesanyja elköltözött otthonukból. Jelenleg egy temetkezési vállalkozónál dolgozik sírásóként, jövedelme nettó 159.600 forint havonta. Szeretné jobbá tenni gyermekei életkörülményeit, ezért kisebb házfelújítási munkákat már elvégzett önerőből. Érdeklődtünk helyzetük felől a helyi önkormányzatnál, biztosítottak minket, hogy jó helyre megy olvasóink támogatása. Bán Kálmánt és kis családját a Győri Egyházmegyei Karitász is támogatja.

– Mivel a helyzetem rosszabbodott, csak a minimálbért tudom megkeresni, felvettem a kapcsolatot a Győri Egyházmegyei Karitásszal, melynek munkatársai eljöttek és megnézték jelenlegi életkörülményeinket. Szeretnék lányaimnak élhetőbb körülményeket biztosítani, de mindezt önerőből nem tudom megvalósítani. Sajnos a fürdőszoba, a konyha és a lányok szobája nagyon rossz állapotban van – mondta el az édesapa.

Szeretnék lányaimnak élhetőbb körülményeket biztosítani, de mindezt önerőből nem tudom megvalósítani - mondta a családfő.

A győri karitász segítségével lehetősége nyílt a fürdőszoba burkolatát, festését, valamint a konyha és a szoba festését, lamináltparkettázását megújítani, viszont ezek a munkák csak egy teljes vezeték- és konnektorcsere után végezhetők el. Ez utóbbira sajnos nincs pénze jelenleg, ezért fordult lapunk Jóakarat Hídja Alapítványához.

– Kőműves a szakmám, de már régóta nem vállalok munkát az építőiparban. Gondot okoz a korai kezdés, a lányokat kell óvodába, iskolába vinnem, meg értük mennem, hétórásnál több munkám nem lehet. Ráadásul kőművesként mindig naponta voltam bejelentve, nagyon sok visszaéléssel találkoztam, többször átvertek – árulta el nekünk. Az olvasóinktól kapott pénzből kicseréli a villanyvezetékeket, amely a további felújítások feltétele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában