Összbírói értekezlet

2023.05.09. 21:53

Mérlegen a bíróságok tavalyi munkája Győrben - fotók

Összbírói értekezletet tartottak kedden Győrben, ahol a Győri Törvényszék és az Ítélőtábla értékelte a 2022-es évet.

Simon Roberta

Dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla, dr. Somogyi Zoltán, a Győri Törvényszék és dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke értékelte a győri bíróságok 2022-es tevékenységét. Fotók: Rákóczy Ádám

Ehhez kapcsolódóan a zártülés előtt megtartották a hagyományos sajtótájékoztatót a média munkatársainak. Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke ismertette a Győr-Moson-Sopron vármegyében működő bíróságok előző évi tevékenységét. – A számok azt mutatják, hogy megalapozott és időszerű törvénykezés zajlik Győrben, ráadásul a határozatok társadalmi elfogadottsága is igen magas az országos adatokhoz képest – fogalmazott.

Majd dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke és dr. Somogyi Zoltán, a Győri Törvényszék új elnöke adott részletes tájékoztatást az elmúlt egy évi tevékenységükről. Nemcsak ügyszámnövekedésekről és -csökkenésekről számoltak be, hanem fejlesztésekről és spórolásokról is, hiszen a háború és az energiaár-robbanás őket sem kímélte.

Az újonnan létesülő Csornai Járásbíróságon pedig a július végi átadást követően szeptemberben megindul munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában