Ballagás 2023

2023.05.05. 06:05

Kedves győri Ballagó Diákok!

kisalfold.hu

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere:

- Ezekben a napokban virágba borulnak a középiskolák folyosói, a végzősök osztálytermei. Búcsút vesztek az Alma Matertől. Persze nem csak az iskolától, hanem a felhőtlen gyerekkortól is elköszöntök, hisz az érettségi után átléptek a felnőtt életbe.

Ezen a napon életetek egyik legszebb, legérdekesebb és legizgalmasabb időszaka zárul le. Az iskolában töltött évek során számtalan inspiráló élmény ért titeket: tapasztalat, tudás, barátság, szerelem, napi bánatok, örömök.

Ahogy Hamvas Béla Kossuth-díjas írónk mondta: „A nagy útban nincsen semmi rejtély. Az ég hatása: jónak lenni, a föld hatása a bőség, az ember hatása a rend. Mindenkinek csak egyetlen dologra van szüksége, igazan élni.” 

Ez az élet pedig most kezdődik nektek! Vállatokon a ballagó tarisznya, benne van a bölcsesség, amit az iskola és a tanáraitok adtak át nektek, benne a pogácsa, hogy sohase éhezzetek az élet útján, benne a só, hogy legyen íze az életeteknek, benne a föld, hogy soha el ne felejtsétek a szülőföldetek bárhová is vet az élet, és benne az érme is, ami a gazdagság és a bőség szimbóluma.

Nagy László szavaival kívánok sikeres életet minden ballagónak: 

Töröld le könnyedet
Kisírt szemedben mosoly
legyen és derű,
Minden nap kezdődik valami
valami nagyszerű,
valami gyönyörű.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában