Ballagás 2023

2023.05.06. 09:21

Számokban a Győr-Moson-Sopron 2023-as végzőseiről

Elballagnak a végzős középiskolások. Győr-Moson-Sopron vármegyében mintegy 5600-an kezdik meg az érettségi vizsgáikat.

Kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

A napokban köszönnek el alma materüktől a középiskolások. A legtöbb helyen a hagyományos ballagási dalokat énekelve, a családtagok büszke tekintetével kísérve vonulnak végig a termeken, folyosókon, hogy elbúcsúzzanak tanáraiktól, társaiktól. Az ünnepségeken átadják a stafétabotot a következő évfolyamoknak. Hétfőn őket már nem hívja órára a csengő. 

A Győri Tankerületi Központ által fenntartott gimnáziumokban, művészeti szakgimnáziumokban a 2022/23-as tanévben összesen 547 12. évfolyamos diák végzi tanulmányait, akik ebben az ünnepi időszakban köszönnek el iskolájuktól. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiben a végzősök száma meghaladja a háromezret, ebből több mint ezren érettségire épülő képzésben szereznek szakmát, továbbá több mint 600 diák szakképző iskolában fejezi be tanulmányait. 

A Soproni Szakképzési Centrum idei végzős tanulóinak létszáma 679, a gimnáziumokban pedig 407-en ballagnak. A soproni Széchenyi István Gimnázium végzősei csütörtökön tartották a hagyományos ballagást, amelyen elbúcsúztak a gimnáziumtól, valamint az alsóbb évfolyamok sorfala közt elhaladva megkoszorúzták a Széchenyi-szobrot a Széchenyi téren. 

Szombaton 10 órától rendhagyó, centenáriumi ballagási ünnepséget tartanak a nagycenki Széchenyi-kastély parkjában annak apropóján, hogy az intézmény 100 éve viseli a „legnagyobb magyar” nevét. A centenáriumi tanév egyik legkiemelkedőbb eseménye a ballagási ünnepség. Az ünnepi szónok Czobor László tanár lesz, akit 46 év emlékei fűznek a gimnáziumhoz. Egykori diákként és tanárként fogalmazza meg gondolatait. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában