Áprilisi közgyűlés

2023.04.25. 14:37

Üzleti tervekről is dönt a soproni testület

A soproni önkormányzat csütörtökön tartja az áprilisi közgyűlést, amelyen a városvezetés 13 napirendi pontot terjeszt elő. A képviselő-testület több, az önkormányzatot érintő, adminisztratív jellegű előterjesztésről hoz döntést, valamint támogatások és beszámolók is napirendre kerülnek.

kisalfold.hu

A soproni képviselő-testület elsőként a Magyar Kupában második helyen végzett férfi kosárlabdacsapat sporttámogatásáról dönt. Napirendre kerül a közgyűlésen a Soproni Rendőrkapitányság közrendről és közbiztonsági helyzetről szóló 2022. évi beszámolója. Továbbá a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is beszámol tavalyi intézkedései­ről és tevékenységeiről. Mind­ezek mellett jóváhagyásra vár az önkormányzat 2022. évi ellen­őrzési jelentése és az előző évi működési beszámoló is. 

Az alaptörvény értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek az ítélkezésben, akiket az önkormányzati képviselő-testület választ meg. A soproni önkormányzat utoljára 2019-ben választott bírósági ülnököket, és most eljött az ideje, hogy a kiemelt feladatra kiválassza a személyeket. 

Módosítják a polgármesteri hivatal alapító okiratát, ami új kormányzati funkcióval egészül ki. Előterjesztik a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Városfejlesztési kft., a Kommunikációs Központ kft. és az önkormányzati hulladékkeze­lő kft. 2022. évi beszámolóját, illetve 2023-as üzleti tervét. A képviselő-testület javaslatot tesz a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjének béremeléséről, figyelembe véve az elmúlt évek általános bértendenciáját. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában