Komárom-Esztergom Vármegye Ifjúsági Egyesület

2023.04.12. 16:59

Hamarosan ifjúsági pont nyílik Tatabányán

A Komárom-Esztergom Vármegye Ifjúságáért Egyesület ifjúsági pontot alakít ki hamarosan Tatabányán. Kerekes Máté István, az egyesület elnöke elmondta: – Az egyesület célja, hogy támogassa a vármegye fiataljait, és segítse őket a szakmai fejlődésükben, a közösségi életben.

Kiss T. József

Az ifjúsági egyesület 12 szakképzett tagot állít munkába, céljuk, hogy tudásukat átadják a fiataloknak. Az egyesület tagjai többek között jogi, gazdasági, oktatási és kommunikációs szakemberek, akik kiemelten fontosnak tartják a fiatalok támogatását és a vármegye jövőjét.

Az egyesület már az alakulás óta több kezdeményezést indított el a vármegyében, hogy segítse a fiatalokat. Az általuk szervezett workshopok, előadások és tréningek lehetőséget biztosítanak a fiataloknak arra, hogy elmélyítsék tudásukat és szakmai kapcsolatokat építsenek. 

Képünkön balról Szepesi Márk (tag), Farkas Laura (önkéntes), Kerekes Máté István (elnök), Talabér Emma és Kósa Brigitta önkéntesek. Fotó: KEMIFE


A Komárom-Esztergom Vármegye Ifjúságáért Egyesület elnöke, Kerekes Máté István elmondta: az egyesület célja többek között az, hogy segítse a fiatalokat abban, hogy megtalálják a helyüket a világban, és sikeresek legyenek a szakmai területeken és a magánéletben egyaránt. Az egyesület reméli, hogy a jövőben még több fiatal csatlakozik hozzájuk és együtt dolgoznak a vármegye jövőjéért. 

Az egyesület elnökségi tagja, Takács Fanni örömmel újságolta, hogy hamarosan megnyitják az ifjúsági pontot Tatabányán, ahol közösségi tevékenységeiket végezhetik és a szórakozásukhoz is megfelelő helyszín lesz. Az ifjúsági pontban lehetőség lesz különböző sport- és szabadidős tevékenységekre, számítógépes játékokra, közösségi eseményekre, valamint tanácsadási és képzési programokra is. A helyszín alkalmas lesz rendezvények, kisebb koncertek és előadások megtartására is. 

 

Az egyesület előadásokkal, tréningekkel és a szabadidő tartalmas eltöltéséhez számos lehetőséggel várja a fiatalokat.

 

Az ifjúsági pont létrehozása az egyesület hosszú távú céljai közé tartozik, hogy a fiatalokat támogassa a szabadidejük hasznos eltöltésében, a közösséghez való kapcsolódásban és az életükben való fejlődésben. Az egyesület bízik benne, hogy az ifjúsági pont hozzájárul majd a fiatalok életminőségének javításához és hosszú távú pozitív hatást gyakorol a közösségre. 

Az új ifjúsági egyesület megalakulása jelentős lépés a vármegye fiataljainak támogatása és fejlődése felé. A szakképzett tagok és a magas színvonalú programok biztosítják, hogy az egyesület hatást gyakoroljon a fiatalokra és segítse őket. Az egyesületnek elgondolásunk szerint biztosan fontos szerepe lesz majd a jövőben a vármegye fiataljainak életében. 

Programterv 2023-ban

Április: tojásgurító verseny (kitelepülés), iskolai bántalmazás elleni előadás, Föld Napja (kitelepülés). 

Május: Hallasd a hangod! – workshop, anyák napja, könyvbemutató, Hogyan írjunk jó önéletrajzot? – workshop. 

Június: kiberbűnözés elleni előadás, karaokeest, 33 órás kézilabda (kitelepülés), sörfesztivál (kitelepülés). 

Július: pontváró parti, balatoni táborozás (kitelepülés). 

Augusztus: képzés. 

Szeptember: Lecsófesztivál (kitelepülés), függőségek napja. 

Október: megemlékezések (10. 06. és 10. 23.), kerekasztal-beszélgetés, I. Szepesi Gusztáv-emléktorna. 

November: LAN Party. 

December: cipősdoboz-akció, adventre hangolódás, jótékonysági sütivásár. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában