Kik lesznek szakmájuk sztárjai?

2023.03.20. 11:45

Mélyben és magasban építenek és versenyeznek Győrben – a Hild-iskola rendezi a Szakma Sztár területi középdöntőjét – galéria

Idén hatodik alkalommal adott otthon a Hild József Építőipari Technikum a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár versenysorozatának építő területi középdöntőjének.

Bella Violetta

Pergel Elza alpolgármester köszöntötte a tanulókat, felkészítő tanáraikat és a szervezőket hétfő délelőtt az Országos Tanulmányi Versenyen. 

A 19 versenyzőből 12 győri diák: a 14 magasépítőből 10, az öt mélyépítőből pedig kettő - mondta Soós Attila igazgatóhelyettes. Ők az építőipar középvezetői, a mérnökök alatt, akik a szakmunkásokat irányítják. Minden szakmához érteniük kell. Tanulnak gyakorlatot és vannak tárgyak, melyek a mérnöki szakhoz hasonlít.

Az írásbeli első fordulót követi a mostani középdöntő, amit hatodik éve szerveznek Győrben, az öt magasépítő és három mélyépítő technikus jut innen tovább, és szerepelhet áprilisban a Szakma Sztáron a Hungexpon. Jó eséllyel győri versenyzőért is szoríthatunk majd. 

Pénzes László, a megyei iparkamara ipari tagozatának elnök  a saját 1985 versenyzéséről hozott személyes szavakat és emléket a versenyzőknek. Mindenkinek a versenyzés örömét és sikerét kívánta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában