Nagynak ítélik az átmenőforgalmat

2023.03.01. 11:21

Korlátozásokat vezettek be két Sopron közeli határátkelőn - Úttorlasz Somfalvánál, tiltótábla Szentmargitbányánál - fotók

Március 1-én, szerda reggel két Sopronhoz közeli határátkelőn, Ágfalva és Somfalva (Schattendorf), valamint Sopronkőhida és Szentmargitbánya (St. Margarethen) között is korlátozást vezettek be az osztrákok a nagy átmenőforgalom miatt.

Bódvai Ildikó

Az ingázók dühösek, több ezer ember életét nehezítik ezzel meg, pedig ők csak dolgozni szeretnének.

Fotó: Szalay Károly

Mint arról kedden hírt adtunk, Somfalvánál (Schattendorf) úttorlasz épült, gépjárművel nem lehet átmenni a határon, ott sétálóutcát alakítanak ki a határhoz vezető belterületi úton. Szentmargitbányánál (St. Margarethen) tiltótáblát helyeztek ki, miszerint mostantól személyautóval és motorkerékpárral tilos az áthaladás. Az ingázók dühösek, több ezer ember életét nehezítik ezzel meg, pedig ők csak dolgozni szeretnének.

"Kompromisszum kellene, mert így nagyon kicsesznek velünk" - mondják. Ágfalva és Sopron polgármestere szerint is elfogadhatatlan a határátlépés ellehetetlenítése, ezért a külügyminisztériumtól kértek segítséget a schengeni határok átjárhatóságának biztosítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában